Το ΕΚΝΛ χθες 31 Μάρτη πραγματοποίησε την Ετήσια Γενική του Συνέλευση ένα χρόνο μετά το 32ο Συνέδριο.

Μοιράσου το άρθρο!

Στο εισήγησή του το Διοικητικό Συμβούλιου και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σημείωσε τα εξής : «Η περίοδος που μεσολάβησε ήταν γεμάτη από πρωτόγνωρα γεγονότα και εξελίξεις που γέννησαν και πρωτοφανέρωτη δράση και πρωτοβουλίες. Γεγονότα που σημάδεψαν την περιοχή μας όπως το έγκλημα των Τεμπών, οι φονικές πλημμύρες του Daniel κα. Γεγονότα που ανέδειξαν με τραγικό τρόπο πως προτεραιότητα από κάθε άποψη, διαχρονικά για όλες τις κυβερνήσεις αποτελούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων κι όχι η προστασία της ζωής του λαού μας. Για τον ίδιο λόγο την ίδια περίοδο δυνάμωσε και η επίθεση στο εισόδημα με το ακρίβεια στα ύψη , τους μισθούς καθηλωμένους σε επίπεδα προ δεκαετίας, την παραπέρα εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας, το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με την μετατροπή της πόλης και της περιοχής μας σε απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο και την «αναβάθμισή» της σε στόχο αντιποίνων παγκόσμιας κλάσης.

Και σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες χωρίς δισταγμούς ως ΕΚΝΛ σε καθέ φάση μπήκε μπροστά οργανώνοντας τον αγώνα για να γίνει η οργή και η αγανάκτηση διεκδίκηση και πάλη, για να προστατευτεί η ζωή μας. Σε αυτή την περίοδο πραγματοποιήθηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των τελευταίων δεκαετιών , όπως στις 28 Φλεβάρη.

Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι παρακαταθήκη για τις νέες απεργιακές μάχες στις 17 Απρίλη και της 1ης Μάη (που θα πραγματοποιηθεί κανονικά Μεγάλη Τετάρτη). Προχωράμε στην οργάνωση της επιτυχίας τους με σύνθημα «Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας». Οι αντιπρόσωποι ενέκριναν ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της Διοίκησης και επιβεβαίωσαν τις αποφάσεις της για τις δύο απεργίες(17 Απρίλη-1η Μάη). Καταλήχτηκε η απεργιακή συγκέντρωση να γίνει στις 10:30πμ στην Κ.Πλατεία ενώ για την καλύτερη οργάνωση προγραμματίστηκε πλατιά σύσκεψη σωματείων-φορέων για την Τρίτη 9/04, 7:00μμ στο ΕΚΝΛ. Επίσης αποφασίστηκε να προχωρήσει η διοίκηση σε ειδικές πρωτοβουλίες (πολιτιστικές-αθλητικές) για την φετινή Πρωτομαγιά(Συναυλία στις 29/04 και

Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5χ5 23-25/04) και να οργανωθεί κινητοποίηση για το ζήτημα των απογευματινών χειρουργείων και την κατάστασης στα νοσοκομεία και με άλλους φορείς της πόλης.