ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

Μοιράσου το άρθρο!

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΚΑ

The gallery was not found!

Τιμούμε σήμερα , ημέρα επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου όλους όσους ύψωσαν το ανάστημά τους στην ΧΟΥΝΤΑ των συνταγματαρχών , όσους στάθηκαν όρθιοι στις φυλακές , τα βασανιστήρια, του βασανισμούς.

Τιμούμε τους απλούς ανθρώπους εργαζόμενους, φοιτητές που δεν δίστασαν να περάσουν μέσα από την φωτιά και το ατσάλι , δεν δίστασαν να τραβήξουν μπροστά διεκδικώντας το δίκιο τους.

Υπερασπιζόμαστε την αγωνιστική τους παρακαταθήκη, βαδίζουμε στο δρόμο που πορεύτηκαν και εκείνοι.

Η κυβέρνηση επέλεξε να τιμήσει όλους αυτούς με απαγόρευση  του αγνωστικού εορτασμού της ίδια της επετείου .

Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στην συμβολική εκδήλωση για τον Πολυτεχνείο στην Αθήνα, τους προπηλακισμούς και το κλίμα αστυνομοκρατίας που επέβαλλε παντού στην χώρα.

Είναι πρόκληση και μόνο που το κάνει τέτοια ημέρα , μέσα στις  σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε όλοι μας  και επικαλείται την υγιεινομική προστασία του λαού.

Είναι απύθμενη υποκρισία όταν την ίδια στιγμή δεν έχει κάνει τίποτα όλο αυτό το χρονικό διάστημα για ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, όταν δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς.

Όταν εδώ και 8 μήνες αρνείται πεισματικά να ακούσει τις δραματικές εκκλήσεις των υγειονομικών . Όταν αρνείται να ικανοποιήσει όλες μας τις διεκδικήσεις για την προστασία της υγείας μας.

Η κυβέρνηση θέλει με αυτό τον τρόπο να μεταφέρει την δική της αποκλειστική ευθύνη πάνω μας. Για το γεγονός πως τόσο καιρό αφήνει τον λαό ανοχύρωτο, απροστάτευτο μπροστά στην πανδημία.

Αποκαλύπτει όμως τον φόβο και την αγωνία της απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Για αυτό με νόμους και διατάξεις σαν κι αυτή θέλει να το βάλει στον γύψο. Σήμερα το επιχείρημα είναι η πανδημία αύριο θα μια άλλη «έκτακτη κατάσταση» για να επιβάλει περιορισμούς, απαγορεύσεις στις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα.

Θέλει να ανοίξει τον δρόμο για την νέα αντιλαϊκή επίθεση που  η ίδια ετοιμάζει, με ποιο άγρια εκμετάλλευση, επιβάλλοντας δουλειά ήλιο με ήλιο, προωθώντας νέο χτύπημα στο δικαίωμά μας να οργανωνόμαστε, να παλεύουμε για να υπερασπιστούμε την ζωή μας.

Θέλει τη σιωπή μας απέναντι στην συμμετοχή της στα νέα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών στην περιοχή. Θέλει την συνενοχή μας καθώς έχει μετατρέψει κάθε σπιθαμή γής του τόπου μας σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δολοφόνων.

Σήμερα της θυμίζουμε αυτό που είπαμε από την πρώτη ημέρα της πανδημίας. Τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή, έχουνε κραυγή αγώνα και διεκδίκησης. Ούτε φιμώνεται ούτε πνίγεται.

The gallery was not found!

Καμία σιωπή, καμιά συνενοχή !Ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία θα πέσουν στο κενό ! Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο ! Τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δυναμώνοντας την οργάνωση, τον αγώνα την διεκδίκηση για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην υγεία, στην ζωή , στην δουλειά.

The gallery was not found!