Εδώ και τώρα να ανακληθεί η απόλυση του Προέδρου του ΣυνδικάτουΕργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων(ΣΕΜΛΑ) Βορείου Ελλάδας

Μοιράσου το άρθρο!

Εδώ και τώρα να ανακληθεί η απόλυση του Προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων(ΣΕΜΛΑ) Βορείου Ελλάδας και μέλους της Διοίκησης της ΟΜΕ(Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος)

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του Συναδέλφου Προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων(ΣΕΜΛΑ) Βορείου Ελλάδας και μέλους της Διοίκησης της ΟΜΕ(Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος)  Ν. Τζανετή από την πολυεθνική εταιρεία EDILMAC (εργολάβου της Ελληνικής Χρυσός στα Μεταλλεία της Χαλκιδικής). Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που το επιχειρεί η εργοδοσία μέσα σε διάστημα λίγων μηνών και έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας να διαλύσει το συγκεκριμένο συνδικάτο.

Η μεθόδευση αυτή είναι προκλητική καθώς πραγματοποιείται με την απαράδεκτη πρόφαση της μη τήρησης εκ μέρους του συναδέλφου  των υποχρεώσεών του ως τεχνικός ασφαλείας της εταιρείας. Την στιγμή μάλιστα ο ίδιος και το Συνδικάτο του παλεύουν  καθημερινά για την εξασφάλιση των στοιχειωδών μέτρων υγιεινής κι ασφάλειας στο εργοτάξιο που εργοδοσία τα θεωρεί κόστος.

Είναι μια επίθεση που αφορά όλους τους εργαζόμενους καθώς στρέφεται ενάντια στο δικαίωμά τους να οργανώνονται, να παλεύουν, να διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα στους χώρους δουλειάς, να υπερασπίζονται τον εαυτό τους από την εργοδοτική ασυδοσία κι εκμετάλλευση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η απόλυση έγινε λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νέου αντεργατικού εκτρώματος της Κυβέρνησης(νόμος Χατζηδάκη 4808/2021) που ήρθε να υλοποιήσει αυτούς του στόχους της εργοδοσίας , επιχειρώντας νέος χτύπημα στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση. Η πρεμούρα είναι τέτοια που το υπουργείο σήμερα ανακοίνωσε και την σχετική εφαρμοστική εγκύκλιο αυτού του εκτρώματος.

Είναι όμως γελασμένοι η κυβέρνηση και οι εργοδότες αν νομίζουν πως θα ξεμπερδέψουν έτσι απλά με τους αγώνες μας για να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει. Δεν θα τους περάσει ! Θα μας βρούν μπροστά τους ! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας !

Μπροστά και την αυριανή στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΜΕ και το ΣΕΜΛΑ όπου θα γίνει η τριμερής στην επιθεώρηση εργασίας  απαιτούμε  από την εργοδοσία της EDILMAC να ανακαλέσει εδώ και τώρα την απόλυση του συναδέλφου Προέδρου του ΣΕΜΛΑ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ