Εργοδοτικοί-κυβερνητικοί συνδικαλιστές (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ) της ΓΣΣΕ : καταψήφισαν πρόταση για απεργία «Δεν υπάρχουν λόγοι»

Μοιράσου το άρθρο!

Hπλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ συνεχίζει την αντεργατική κατρακύλα της

Ως μνημείο εργατοπατερισμού και σύμπλευσης με τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών, με την πολιτική της κυβέρνησης και του υπόλοιπου πολιτικού προσωπικού του μεγάλου κεφαλαίου, καταγράφηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

      Σε μια περίοδο που η εργατική τάξη δέχεται την ενορχηστρωμένη και με νέα χαρακτηριστικά επίθεση της κυβέρνησης, με την ενεργοποίηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου που καθορίζει τον κατώτατο μισθό σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και τις «αντοχές» της οικονομίας τους και καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, σήμερα που είναι αναγκαία η οργάνωση αποφασιστικής και μαχητικής απάντησης σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν να υποταχθούμε στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας και να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που θα μας πετάει η ανάπτυξή τους, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, καλεί τους εργαζόμενους «να περιμένουν».

      Να «περιμένουν», τη στιγμή που οι εργοδότες δεν υπογράφουν ΣΣΕ σε μια σειρά κλάδους, τη στιγμή που σπάνε ρεκόρ οι ελαστικές και ευέλικτες μορφές εργασίας!

      Οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, με μια φωνή, υποστήριξαν ότι «πρέπει να περιμένουμε, να δούμε που θα πάνε τα πράγματα, να δούμε τον προϋπολογισμό, να γίνουν συναντήσεις με φορείς και μετά να αποφασίσουμε τις δράσεις….». Θυμήθηκαν να   επαναφέρουν την περιβόητη «κοινωνική συμμαχία» τους, για να επαναλάβουν «κάτι μαζικό», όπως η συγκέντρωση των 92 ατόμων που έκαναν στην Αθήνα στις 30 Μάη!

      Έτσι απάντησαν στην ξεκάθαρη πρόταση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για οργάνωση απεργιακής κινητοποίησης το Νοέμβρη, μια πρόταση βασισμένη στις αποφάσεις που ήδη έχουν πάρει μέχρι σήμερα το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, δεκάδες ακόμα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία. Ιδιαίτερη θέση στα κατάστιχα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού παίρνει η τοποθέτηση της ομάδας Βασιλόπουλου του ΜΕΤΑ, ότι «δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο για να γίνει απεργία»!!!   

      Με αυτά που αποφάσισαν στην Ε.Ε της ΓΣΕΕ, αποδεικνύονται για άλλη μια φορά στήριγμα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, υπέρμαχοι του κοινωνικού διαλόγου.

Πιστοί υπερασπιστές της γραμμής των εργοδοτών και της εκάστοτε κυβέρνησης μέσα στα συνδικάτα, στηρίζουν μέχρι κεραίας την παρουσία εργοδοτών στα εργατικά σωματεία, ακόμα και στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα.

      Οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην πρόταση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, για αποπομπή από την διοίκηση της ΓΣΕΕ και απ’ όλα τα όργανα του σ.κ, του εργοδότη εδώ και καιρό Δημήτρη Καραγεωργόπουλου (πρόεδρου και διευθύνοντος Α.Ε), στήριξαν με νύχια και με δόντια την παραμονή του. Στηρίζουν μέχρι κεραίας τις πρακτικές και τους μηχανισμούς που νοθεύουν τη θέληση των εργαζόμενων και διατηρούν τους συσχετισμούς που εμποδίζουν την εργατική τάξη να σηκώσει κεφάλι.

      Γι’ αυτό στη χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΓΣΕΕ, προσήλθαν όλοι οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές, με μοιρασμένους ρόλους, αλλά σε ενιαίο μέτωπο απέναντι στο ΠΑΜΕ, τη δύναμη που παλεύει για να έχουν οι εργαζόμενοι τα συνδικάτα τους στα δικά τους χέρια, για να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, για να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες και όχι να ετεροκαθορίζονται από τις απαιτήσεις των εργοδοτών.

      Αυτό τους ενοχλεί, αυτό αποτελεί κίνδυνο για το βρώμικο και εκφυλιστικό συσχετισμό που έχουν επιβάλει στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, γι αυτό εξαπολύουν μύδρους λάσπης και απειλών ενάντια στο ΠΑΜΕ, εγκαλώντας το «στην τάξη», και στη «νομιμότητα», ζητώντας μάλιστα τη συνδρομή της «δημοκρατικής πολιτείας» για το σκοπό αυτό.

      Γι αυτό θέλουν για άλλη μια φορά την «αποκέντρωση» του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, για να κρυφτούν από τους εργαζόμενους, διοργανώνοντάς το σε τουριστικό θέρετρο, στην Καλαμάτα. Επιδιώκουν τον αποκλεισμό ζωντανών δυνάμεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων που παλεύουν για τα εργατικά συμφέροντα, όπως το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, Λαμίας, κ.α.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν προς κάθε κατεύθυνση στην Ε.Ε της ΓΣΕΕ, ότι χωρίς την παρουσία αυτών των οργανώσεων δεν χωράει να ξεκινήσει συζήτηση για το Συνέδριο.

       Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει αυτή την κατρακύλα της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να κάνουν πέρα τους εργατοπατέρες, να ξεφύγουν από το θανάσιμο εναγκαλισμό τους.

      Χωρίς καμιά αναμονή να πυκνώσουν τις συλλογικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις με σκοπό τη μαζική συμμετοχή και την επιτυχία της απεργίας στις 14 Νοέμβρη, που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και δεκάδες άλλες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία.

Για άλλη μια φορά οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει στους δρόμους του αγώνα!