Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: δικάζει συνδικαλιστές, γιατί διαδηλώνουν ενάντια στις κατασχέσεις Λαϊκών σπιτιών

H κυβέρνηση ΣΥΖΑ-ΑΝΕΛ στέλνει στα δικαστήρια τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και άλλους 6 αγωνιστές γιατί, προστάτευσαν από τις κατασχέσεις, τα σπίτια των φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Μοιράσου το άρθρο!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΟΣΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ-ΛΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

     Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεών του έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, ενάντια στους πλειστηριασμούς εργατικών-λαϊκών κατοικιών και τις κατασχέσεις, για να ψηφιστεί νόμος που θα τις προστατεύει.

      Προκειμένου να κάμψει τις εργατικές – λαϊκές αντιδράσεις του ΕΚΝΛ και άλλων φορέων, ενάντια στην αρπαγή των σπιτιών και της περιουσίας χιλιάδων εργατικών-λαικών οικογενειών, με βάση τροπολογία που ψήφισε πριν λίγο καιρό για την ποινικοποίηση αυτών των κινητοποιήσεων, ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Λάρισας, με την συνδρομή της αστυνομίας, δίωξη σε βάρος του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας Τάσου Tσιαπλέ, και άλλων 6 ατόμων, που συμμετείχαν στις ειρηνικές συγκεντρώσεις έξω από τα δικαστήρια, χωρίς να συμβεί κάποιο πρόβλημα.

      Είναι προφανές ότι ο σκοπός της είναι να τιμωρήσει το Εργατικό Κέντρο Νομού  Λάρισας και όσους αντιδρούν στην αντιλαϊκή πολιτική της, να εκφοβίσει τον κόσμο, ώστε να μην αντιδρά στην αρπαγή των σπιτιών του και της περιουσίας του. Μόλις χθες ξανά επιστράτευσε την αστυνομική βία εναντίον διαδηλωτών στην Αθήνα, που αντιδρούν στην συνέχιση των πλειστηριασμών.

Δεν τους φοβόμαστε δεν τρομοκρατούμαστε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δίκαιο του Λαού . (φώτο από παλιότερη κινητοποίηση που απέτρεψε πλειστηριασμούς μετά από αποφασιστική παρέμβαση του Εργατικού κέντρου, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου)

      Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, δεν εκφοβίζεται και δεν πρόκειται να σταματήσει τους αγώνες του για την υπεράσπιση του δίκιου του εργαζόμενου λαού, που υποφέρει από τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, επιβάλουν άγρια φοροληστεία στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαικά στρώματα και τώρα αρπάζουν τα σπίτια και το βιός του εργαζόμενου λαού, για τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και γενικότερα των καπιταλιστών.

Να για ποιόν δουλεύει και αυτή η κυβέρνηση, να για ποιους είναι η ανάπτυξη που επαγγέλλεται.

      Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να μην φοβηθούν από την κυβερνητική καταστολή, αλλά να μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους, πιο μαζικά στον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Ο κάθε χώρος εργασίας, η κάθε γειτονιά να γίνουν σημεία αντίστασης και οργάνωσης.

  • Να σταματήσουν όλες οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων.
  • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί εργατικών-λαϊκών κατοικιών, λαϊκών καταθέσεων και εργαλείων δουλειάς αυτοαπασχολούμενων.
  • Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία κάθε εργατικής-λαϊκής οικογένειας

Η Διοίήκηση