Να σταματήσει η τρομοκρατία της ΔΕΗ Α.Ε. στις εργατικές Λαϊκές οικογένειές

Δεκάδες εργαζόμενοι-άνεργοι- συνταξιούχοι καταγγέλλουν στο Εργατικό Κέντρο ότι η ΔΕΗ τους τρομοκρατεί με εισπρακτικές εταιρίες και μεγαλοδικιγορικά γραφεία

Μοιράσου το άρθρο!

Διαμαρτυρία στα γραφεία της ΔΕΗ πραγματοποίησε  την Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί, το Εργατικό Κέντρο, έπειτα από δεκάδες καταγγελίες εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων ότι : Η ΔΕΗ Α.Ε. τρομοκρατεί εργατικές και λαϊκές οικογένειες που χρωστούν και δεν μπορούν αν πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, λόγω της ανεργίας και της δραστικής μείωσης του εισοδήματος τους.

      Με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποστέλλει καθημερινά σε εργατικές- λαικές οικογένειες, τρομοκρατικά ειδοποιητήρια ότι αν δεν πληρώσουν το 30% της οφειλής άμεσα και να μπούν σε ρύθμιση που συνήθως δεν μπορεί να πληρωθεί λόγω της υψηλής δόσης, θα τους κάνει διακοπή ηλεκτροδότησης και θα προσφύγει και σε ένδικα μέσα

      Άλλη μια απόδειξη, ότι η έξοδος από τα μνημόνια που διατυμπανίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν σημαίνει για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους το τέλος των βασάνων που μας φόρτωσαν η καπιταλιστική κρίση και οι αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

      Η ανηλεής επίθεση της ΔΕΗ Α.Ε, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, δεν εξαιρεί, ούτε τους ανέργους, ούτε και σοβαρά ασθενείς, ακόμη και σε εκείνους οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, πετώντας τους εκτός σε πολλές περιπτώσεις.

Να απευθύνονται στα σωματεία τους καλεί τους ανέργους και εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο, για να διεκδικήσουμε αγωνιστικά να μην κόβεται το ρεύμα σε Λαϊκές οικογένειες.

      Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει από την ΔΕΗ Α.Ε και την κυβέρνηση, να σταματήσουν τώρα αυτή την ανηλεή επίθεση στους άνεργους, ασθενείς, άπορους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους με προβλήματα και να μην γίνεται καμία διακοπή ρεύματος στις περιπτώσεις αυτές. Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται προκαταβολή.

      Καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, να απευθύνονται στα σωματεία τους και στο Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας και με αγωνιστικό τρόπο να διεκδικήσουμε τα παραπάνω αιτήματα, καθώς και τη μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές και να διεκδικήσουμε η Ενέργεια να αποτελεί λαϊκή περιουσία.

Δείτε εδώ βίντεο από την Κινητοποίηση : https://www.youtube.com/watch?v=lfJq3B_q7Wg