Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό την ερχόμενη Παρασκευή

Μοιράσου το άρθρο!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΕΥΕ), καλούν τον λαό της πόλης μας, τα εργατικά σωματεία, τους φορείς, τους φοιτητές και μαθητές της Λάρισας να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρία, τη Παρασκευή 26 Γενάρη στις 18:30 στο Αρχαίο Θέατρο, ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού.

«Τώρα πρέπει να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη και η γενοκτονία του λαού της! Ήδη περισσότεροι από 25 χιλιάδες έχουν χάσει την ζωή τους, πάνω από 63 χιλιάδες είναι οι τραυματίες, ανάμεσά τους χιλιάδες μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη, και περίπου 2 εκατομμύρια είναι οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τώρα πρέπει παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, να υψωθεί τοίχος απέναντι σε όλους αυτούς που εμπλέκουν την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στο πόλεμο. Τόσο με στρατιωτικά μέσα, όσο και μέσω των συμφωνιών, διπλωματικών και οικονομικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πάνω από 100 μέρες των πρόσφατων επιθέσεων στη Γάζα, η ελληνική κυβέρνηση:

  1. Αυξάνει την εμπλοκή της Ελλάδας αφού συνεχίζει να στέλνει πολεμικά πλοία, υλικά και προσωπικό στις Νατοϊκές αποστολές, που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας, θέτοντας τη χώρα μας στην «αιχμή του δόρατος» σε σχεδιασμούς που βάζουν φωτιά στη Μέση Ανατολή και διαιωνίζουν την κατοχή στην Παλαιστίνη ενώ γίνεται για χάρη «της προστασίας της ναυσιπλοΐας», δηλαδή των εφοπλιστών!
  2. Συνεχίζει τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, με την παραχώρηση των λιμανιών Σούδας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου κ.α. στις Νατοϊκές δυνάμεις για να εξαπολύουν τις δολοφονικές επεμβάσεις.
  3. Συνεχίζει να δαπανά υπέρογκα ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, βρισκόμενη σταθερά στις κορυφές του ΝΑΤΟ ως προς το ποσοστό δαπανών.

Την ίδια ακριβώς στιγμή η περιοχή της Λάρισας μπλέκεται ακόμα περισσότερο στους επικίνδυνος αυτούς σχεδιασμούς, με την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των Αμερικανών στην αεροπορική βάση της 110 Πτέρυγα Μάχης, δηλώνοντας πως ετοιμάζονται για μία «Σούδα 2» στην πόλη μας, δηλαδή πλήρης αναβάθμιση του κινδύνου για τον λαό της περιοχής μας.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι εναρμονισμένη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει ως κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων

και των κερδών τους. Με το μάτι στραμμένο στη «λεία» του πολέμου, διεκδικεί όλο και πιο ενεργό ρόλο στη σφαγή των λαών. Είναι η ίδια πολιτική που έχει κηρύξει τον «πόλεμο» ενάντια στα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας, για να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών.

Για αυτό τον λόγο την ίδια ώρα, η κυβέρνηση:

  1. Διατηρεί τους μισθούς πείνας, κοροϊδεύει με το «ξεπάγωμα» των 3ετιών. Στηρίζει με τις δυνάμεις καταστολής, το ξεσπίτωμα λαϊκών νοικοκυριών προς όφελος των τραπεζιτών και των funds.
  2. Αυξάνει τους φόρους για τα λαϊκά στρώματα, μέσω του προϋπολογισμού, ενώ μειώνει τους αντίστοιχους φόρους για τους μεγαλοβιομήχανους και εφοπλιστές.
  3. Υποχρηματοδοτεί τα Δημόσια νοσοκομεία, προωθεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που καμία δυνατότητα πρόσβασης δε θα έχουν λαϊκές οικογένειες, υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τα δημόσια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το επόμενο διάστημα, ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο και στην ελληνική εμπλοκή πρέπει να δυναμώσει, να γίνει ακόμα πιο μαζικός. Να ακουστεί δυνατά «Καμιά φρεγάτα στην Ερυθρά, καμιά συμμετοχή σε ΝΑΤΟικές αποστολές».

Είναι η ώρα της αποφασιστικής αναμέτρησης κόντρα στη πολιτική που μας εμπλέκει στον πόλεμο, που κάνει τη ζωή μας όλο και πιο αβάσταχτη, με νέους φόρους, ακρίβεια, αυταρχισμό.

Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας».