Να πληρωθούν άμεσα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι Εφορείας Αρχαιοτήτων

Μοιράσου το άρθρο!

Την άμεση πληρωμή των συμβασιούχων εργαζομένων Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, στα έργα οδοποιίας του δρόμου Λάρισας – Καρδίτσας, ζητά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Το ΕΚΝΛ καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση όπου 21 συμβασιούχοι εργαζόμενοι (ΙΔΟΧ) στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας στην ανακατασκευή του δρόμου Λάρισας – Καρδίτσας στο τμήμα από ι/κ Μεσοράχης έως ι/κ Ελευθερών εδώ και τρεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι, διανύοντας μάλιστα και την περίοδο των γιορτών χωρίς μια δεκάρα στην τσέπη. Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από Περιφερειακό Ταμείο – Περιφέρεια Θεσσαλίας (πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027») .

Για το θέμα αυτό το ΕΚΝΛ μαζί με τους εργαζόμενους πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την άμεση επίλυση του προβλήματος. Από την πλευρά του Περιφερειάρχη κ.Κουρέτα με τον οποίο συναντήθηκαν δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους της Περιφέρειας για να λυθεί το θέμα. Παρόλα αυτά όμως οι ημέρες κυλάνε και η κατάσταση παραμένει η ίδια με την ανησυχία των συναδέλφων να μεγαλώνει διαρκώς.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο πολιτισμό συμβάλλουν καθοριστικά στη λειτουργία των ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών αρχαιοτήτων, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, συμβάλλουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και εξασφαλίζουν την ομαλή εξέλιξη, διεκπεραίωση και ολοκλήρωση σημαντικών έργων για την κοινωνία και τους κατοίκους των περιοχών.

Παρόλα αυτά αντί να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία έρχονται αντιμέτωποι με ένα καθεστώς ομηρίας με συμβάσεις με ημερομηνία λήξης και συχνά με μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση πληρωμή των συναδέλφων χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση».