Για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Κ.Υ. Λάρισας

Μοιράσου το άρθρο!

Την Τετάρτη 03/02 το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας από κοινού με τα Σωματεία Συνταξιούχων της πόλης μας πραγματοποίησε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Λάρισας (πρώην ΠΕΔΥ), αναδεικνύοντας τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το πλαίσιο διεκδίκησης του. 

Ύστερα και από τη συνάντηση με την  παθολόγο κ. Αμαλία Μακρυγιάννη, αναπληρώτρια συντονίστρια του Κ.Υ. Λάρισας, επιβεβαιώθηκε αυτό το οποίο ήδη γνωρίζαμε. Ότι το Κέντρο Υγείας Λάρισας μόνο κατ’ όνομα μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι αφού δεν πληροί βασικές προϋποθέσεις, όπως το να έχει εφημερίες και να λειτουργεί όλο το 24ωρο. Και η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας πιστά τόσο την πολιτική όσο και τις τακτικές και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, προέβη σε μία απλή αλλαγή ονόματος (από πρώην ΠΕΔΥ σε Κέντρο Υγείας Λάρισας) συνεχίζοντας την ακόμα παραπέρα υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει οργανόγραμμα για το Κέντρο Υγείας Λάρισας και οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτό δεν επαρκούν για να καλύψουν βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζομένων και των ανέργων της πόλης μας.

Σε όλη αυτή την εκρηκτική κατάσταση που προαναφέρθηκε προστίθεται και το τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει με τον μαζικό εμβολιασμό του λαού. Μία διαδικασία που δεν μπορούν και δεν πρέπει να την επωμιστούν αποκλειστικά τα Νοσοκομεία της πόλης μας, ούτε φυσικά το Κέντρο Υγείας Λάρισας (πρώην ΠΕΔΥ) για αυτό πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί ο αναγκαίος αριθμός εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί το Κέντρο Υγείας Λάρισας σε εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως δε θα μπορούν να καλυφθούν ούτε αυτές οι λειψές και ελάχιστες υπηρεσίες που προσφέρονται αυτή την στιγμή.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. οι οποίες στεγάζονται εδώ, σταμάτησαν την  λειτουργία τους εδώ και αρκετό καιρό λόγω της σχεδιαζόμενης  μετατροπής του Κ.Υ. σε εμβολιαστικό κέντρο μιας και δεν θα υπήρχε πλέον κατάλληλος διαθέσιμος χώρος.  Για αυτό τον λόγο η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας παραχώρησε μέρος των αιθουσών του κτιρίου που στεγάζεται για να εξυπηρετηθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας που περνάνε από αυτές τις επιτροπές. Γνωρίζοντας φυσικά ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα, αλλά θέλοντας να δείξουμε και με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και τον λαό της Λάρισας συνολικότερα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες γιατί την ίδια ώρα που δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού, προσπαθεί να τρομοκρατήσει το εργατικό – λαϊκό κίνημα και να σβήσει κάθε αγωνιστική διάθεση. Για αυτό τον λόγο και στη σημερινή μας κινητοποίηση υπήρχαν για άλλη μία φορά δυνάμεις της αστυνομίας με πρόσχημα την διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας. Αφού την «καίει» τόσο πολύ η υγεία του λαού την καλούμε για ακόμη μία φορά να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, των άλλων εργατικών σωματείων και των σωματείων των υγειονομικών. 

Η  Διοίκηση