Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου Τύρναβου

Μοιράσου το άρθρο!

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Αγροτικού Συλλόγου Τύρναβου,καλούμε όλους τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής να δώσουν δυναμικό παρόν με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους οχήματα την Δευτέρα 8 Φλεβάρη στις 4:00μ.μ στον χώρο της Τούμπας Τύρναβου, ώστε να πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με τελικό προορισμό το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να επιδωσουμε τα αιτήματα μας στον Περιφέρειαχη με σκοπό την άμεση προωθήση τους στην κυβέρνηση.

Διεκδικούμε:

  • Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό που έπληξε τις δενδροκαλλιέργειες μας στις 17/3/2020 διότι μετα την τελευταία πληροφόρηση που είχαμε από τον οργανισμό η κοροϊδία συνεχίζεται με εμάς θεατές και τα πορίσματα των εκτιμήσεων ζημιάς θα τα λάβουμε την άνοιξη. Να αποζημιωθούν επίσης οι καλλιέργειες κερασιών και ορισμένων αχλαδίων που ενώ επλήγησαν από τον παγετό ο ΕΛΓΑ τις άφησε εκτός αποζημιώσεων βάσει του απαράδεκτου κανονισμού του.
  • Συμψηφισμός των οφειλών από ασφάλιστρα, με τις εκάστοτε αποζημιώσεις Ο ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει το 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αιτία.
  • Αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος για όλους τους αγρότες διότι καμία ουσιαστική ενίσχυση δεν έλαβαν έως τώρα οι καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής ενώ τα προϊόντα μας έμειναν αδιάθετα η έλαβαν εξευτελιστικές τιμές Προϊόντα τα οποία επλήγησαν περαιτέρω και από την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία .Ενώ παράλληλα η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια σε καναλαρχες, εφοπλιστές, διόδια.
  • Να δοθούν τα δικαιώματα φύτευσης οινοποίησιμων αμπελιών στους μικρομεσαίους αγρότες και όχι σε μια χούφτα μεγαλοβιομηχάνων στην οποία τα δίνει απλόχερα η κυβέρνηση σύμφωνα με τις τελευταίες υπουργικές αποφάσεις της. Η αναμπελωσηνα γίνεται χωρίς ΠΑΡΆΛΟΓΟΥΣ όρους και περιορισμούς. Το καθεστώς στο παραδοσιακό χύμα τσίπουρο να παραμείνει έως έχει στην παραγωγή στην φορολογία και στην διάθεση.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες όπως και στους εφοπλιστές. Αγροτικό ρεύμα.
  • Καταργηση Φ.Π.Α για αγροτικά φάρμακα και εφόδια.
  • Ουσιαστική ενίσχυση των κτηνοτρόφων με επιδότηση στην αγορά ζωοτροφών.

Η ιστορία συνάδελφοι, μας έχει δείξει ότι μόνο με αγώνες στο δρόμο κερδίσαμε. Ήρθε η ώρα να το πράξουμε τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας.