Επιχείρηση άγριας καταστολής και τρομοκράτησης των εργατικών- λαϊκών αγώνων

Μοιράσου το άρθρο!

Για το Σχέδιο Διαχείρισης των Συναθροίσεων της κυβέρνησης

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με  την ένταση της καταστολής και της τρομοκράτησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Χτες ο νέος υπουργός εργασίας παρουσίαζε στους εργοδοτικούς φορείς ΣΕΒ -ΣΕΤΕ την νέα αντιλαίκή καταιγίδα με τα τρία νομοσχέδια που ετοιμάζει για τα εργασιακά, την επικουρική ασφάλιση, την κατάρτιση ικανοποιώντας «χρόνια αιτήματά τους» για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή το ακόμη μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων .

Την ίδια ώρα που ο υπουργός δημόσιας τάξης παρουσίασε  το «Εθνικό Σχέδιο για την Διαχείριση των συναθροίσεων»  ενημερώνοντας με λεπτομέρειες για τις μεθόδους άγριας καταστολής που θα εφαρμόζουν απέναντι στο λαϊκό κίνημα στην προσπάθειά τους να το βάλουν στο γύψο.

 Ανάμεσα στα άλλα  αντιδραστικά που περιέχονται προβλέπεται :

  • Η δυνατότητα να τυλίγουν σε μια κόλα χαρτί τους οργανωτές των συναθροίσεων, απειλώντας με δικαστική και οικονομική εξόντωση ακόμη και για ενέργειες άσχετες με την διαδήλωση(όπως η δράση προβοκατόρικων μηχανισμών), οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τα στοιχεία και την  πρόθεσή τους σε μια διαδικτυακή πλατφόρμας μέσω του taxinet.
  • Ο έλεγχος του τι θα προβάλλεται στα ΜΜΕ για μια διαδήλωση καθώς οι δημοσιογράφοι θα συγκεντρώνονται  σε ειδικό χώρο για την «ασφάλειά τους» και την ανεμπόδιστη διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων , όπου θα ενημερώνονται αρμοδίως από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.
  • Ο εκφοβισμός, η προληπτική καταστολή όλο όσων έχουν την πρόθεση να συμμετέχουν σε  συγκέντρωση, μέσω ελέγχων  σε πρόσωπα και ΙΧ πριν την πραγματοποίησή της.
  • Δεκάδες λόγοι κι αφορμές μέσα από τους οποίους μπορεί η αστυνομία να διαλύει μια κινητοποίηση.

Με λίγα λόγια προβάλλεται το δόγμα πως οι λαϊκές διαμαρτυρίες είναι θερμοκήπια εγκληματικών ενεργειών θέλοντας να αντιμετωπίσει τον «εχθρό λαό», συκοφαντώντας του αγώνες του. Μπροστά στην οργή και την αγανάκτηση που μέρα με την ημέρα μεγαλώνει επιδιώκουν να επιβάλουν προκαταβολικά «άκρα του τάφου σιωπή». Η πανδημία είναι σε εξέλιξη και τα μόνα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι για την «προστασία» αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος  κι όχι της υγείας και της ζωής μας.

Απευθυνόμαστε σε κάθε Σωματείο, φορέα του λαϊκού κινήματος της περιοχής μας να πάρει θέση απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις. «Πλανάται πλάνη οικτρά» η κυβέρνηση αν νομίζει ότι έτσι θα ξεμπερδέψει με το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Οι αγώνες και το δίκιο μας είναι ποτάμι που δεν σταματά όσα εμπόδια κι αν του βάζεις! Ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά !

 Η  Διοίκηση

Περιγραφή: ergatiko-kentro-larisa.jpg