ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ 18.30ΜΜ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολουμένων, τις επιτροπές πληγέντων, τους φορείς του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας της πόλης μας, για να συζητήσουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας. Τετάρτη 7 Φλεβάρη, 18:30 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44 , Ισόγειο)

Το 2023 ήταν μια χρονιά γεμάτη από αγώνες, πρωτοβουλίες, δράση των συνδικάτων και των μαζικών φορέων. Μια χρονιά που αποδείχθηκε περίτρανα πως το σύνθημα που βρωντοφωνάζουμε εδώ και καιρό «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», είναι αυτό που κυριαρχεί και γεννά όλα τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά.

Μπροστά μας έχουμε τη μεγάλη απεργιακή μάχη την Τετάρτη 28/2, που καλούν ήδη δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα (ανάμεσά τους και το ΕΚΝΛ) και σωματεία πανελλαδικά, αντίστοιχα και στην πόλη μας!

Κλέβουν τη δουλειά μας και μας τσακίζουν με την ακρίβεια και τους φόρους!

 • Από τη μία οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν κέρδη 25,1 δισ.
  ευρώ, σπάζοντας κάθε ρεκόρ… μΑπό την άλλη, οι μισθοί των εργαζομένων αυξάνονται με το σταγονόμετρο ενώ ο πληθωρισμός και η ακρίβεια κατατρώγουν το λαϊκό εισόδημα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο πραγματικός μισθός των εργαζομένων είναι μειωμένος το 2023 σε σχέση με το 2020 (-8%) παρά τις αυξήσεις κοροϊδία της κυβέρνησης, ενώ την ίδια στιγμή από δεκάδες χώρους δουλειάς έρχονται καταγγελίες για μη αναγνώριση των τριετιών των εργαζομένων.
 • Ενώ υλοποιούνται τεράστιες κερδοφόρες επενδύσεις στην «πράσινη ενέργεια», ο λαός μας πληρώνει πανάκριβα τα καύσιμα και την ενέργεια, με την τιμή της κιλοβατώρας στην ηλεκτρική ενέργεια να είναι διπλάσια σε σχέση με το 2020.
 • Την ώρα που οι γονείς αναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα φροντιστήρια και την φοίτηση των παιδιών τους στα δημόσια πανεπιστήμια, η κυβέρνηση φέρνει νόμο που ιδιωτικοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση, συμπαρασύροντας προς τα κάτω ταυτόχρονα τα μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Μας σακατεύουν, μας πνίγουν, μας αφήνουν ανυπεράσπιστους! Η πολιτική τους μετράει νεκρούς!
 • Συγχρόνως εδώ στη περιοχή μας έχουν περάσει 4μιση μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες και μέχρι σήμερα τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των Δήμων είναι σχεδόν ανύπαρκτα σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα. Ουσιαστικές απαντήσεις, μέτρα και χρονοδιαγράμματα δεν υπάρχουν, γιατί αποβλέπουν και ελπίζουν στο να συνηθίσουμε αυτή την κατάσταση για να απογοητευτούμε και να παραιτηθούμε!
 • Ενώ σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το απερίγραπτό
  έγκλημα των Τεμπών και την «δολοφονία» 57 νέων ανθρώπων. Ουσιαστικά μέτρα για την
  ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών δεν έχουν παρθεί, προσλήψεις προσωπικού σε ΟΣΕ και
  Hellenic Train δεν έχουν γίνει, εξακολουθούν να υπάρχουν αφύλακτες διαβάσεις μέσα στην πόλη…
 • Παράλληλα, την ίδια στιγμή που καταγράφονται τέτοια ασύλληπτα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, το 2023 είναι χρονιά ρεκόρ σε εργατικά δυστυχήματα, με τους νεκρούς να ξεπερνάνε τους
  160.
 • Ενώ την ώρα που θερίζουν οι ιώσεις και ο COVID-19, τα νοσοκομεία καταρρέουν, τα φάρμακα έχουν
  γίνει πανάκριβα, η κυβέρνηση επιλέγει να ενισχύει την πολιτική της “κερδοφόρας λειτουργίας”
  των δημόσιων νοσοκομείων και την ενίσχυση των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων. Στα δύο
  νοσοκομεία της πόλης μας τα προβλήματα είναι εκρηκτικά, όπως για παράδειγμα η οριακή λειτουργία
  κλινικών όπως της Γαστροντερολογικής, του τμήματος Εργαστηρίων, του αναισθησιολογικού τμήματος του
  ΓΝΛ κ.α.
 • Την ίδια στιγμή που λείπουν κρίσιμες υποδομές και σημαντικό προσωπικό στην υγεία, στην πρόνοια, στην παιδεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στις υπηρεσίες για πρόληψη και την προστασία από φυσικές καταστροφές, η κυβέρνηση – όπως και οι προηγούμενες – επιλέγουν να δίνουν 7 δις το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες προχωράει η συμφωνία αγοράς των F-35 από τις ΗΠΑ με κόστος 8,6 δισ. Ευρώ… Συζητάνε μάλιστα την αναβάθμιση των ΝΑΤΟϊκών υποδομών στην 110 Πτέρυγας Μάχης και την μετατροπή της σε «Σούδα 2», ενώ από το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο που εδράζεται στην 1η Στρατιά θα γίνεται η εποπτεία της επιχείρησης «Αγήνωρ» της ΕΕ στην Ερυθρά θάλασσα, μπλέκοντας ακόμα πιο βαθιά την χώρα και την πόλη μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ – ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!

Τα προβλήματα μας είναι κοινά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί!

Εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, παλεύουμε για τις ανάγκες μας για τις ζωές
μας!!! Πρόκειται για αγώνα επιβίωσης. Γιατί κανείς μας δεν μπορεί να ζει στην αβεβαιότητα και την
ανασφάλεια!!! Γιατί δεν αποδεχόμαστε να ζούμε με μια λογική «πάμε κι όπου βγει»!

Καλούμε τους φορείς και τον λαό της πόλης μας να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτή την
προσπάθεια. Στην ενότητα βρίσκεται η δύναμη μας!!!

Να εκφράσουμε πλατιά την μας αλληλεγγύη μας στους αγρότες που βρίσκονται στον δρόμο του
αγώνα και παλεύουν για την επιβίωσή τους. Είναι αγώνας κάθε απλού ανθρώπου.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε σωματεία, συλλόγους, επιτροπές πληγέντων, φορείς της πόλης
για την οργάνωση του αγώνα:

 • Να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων, σχέδιο αγωνιστικής δράσης και κλιμάκωσης με σταθμό την απεργιακή μάχη στις 28/2.
 • Να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ακρίβεια, για το λαϊκό εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα στους χώρους δουλειάς.
 • Για τον δικαίωμα στη κατοικία, στο φθηνό και ποιοτικό νερό, στο φθηνό ρεύμα και την ενεργεία.
 • Να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις επιπτώσεις από τις πλημμύρες, την αποκατάσταση των ζωών μας.
 • Να μην αφήσουμε να ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη.
 • Να αγωνιστούμε για έργα και υποδομές προστασίας από πλημμύρες, πυρκαγιές φυσικά φαινόμενα.
 • Να συντονίσουμε τους αγώνες μας με τους αγρότες, τους φοιτητές, τις επιτροπές πλημμυροπαθών που είναι στο δρόμο