Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις και τα Στρατηγεία ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή και την χώρα μας.

Μοιράσου το άρθρο!

Για την χρήση του Στρατηγείου της Λάρισας ως επιχειρησιακό κέντρο της ναυτικής επιχείρησης της ΕΕ, εναντίων της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα :

Η πόλη και η χώρα μετατρέπονται με ταχύτητα σε στόχο αντιποίνων παγκόσμιας κλάσης

Με «λυμένα τα φρένα» προχωρά η διαρκής αναβάθμιση της πόλης μας ως βασικού κόμβου υλοποίησης της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Μετά την «2η Σούδα» της 110ΠΜ, το Στρατηγείο της ΕΕ στην Λάρισα-1η Στρατιά , μετά από σχετική πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών Ν.Δένδια «αναβαθμίζεται»   ως Στρατηγείο της Επιχείρησης κατά των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα , αναλαμβάνοντας μάλιστα η Ελλάδα την διοίκηση της συγκεκριμένης επιχείρησης. Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει κυριολεκτικά   σε ένα ντελίριο πλειοδοσίας διευκολύνσεων-υλικών μέσων-με κάθε τρόπο συμμετοχής, για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις, για να δεθεί η περιοχή και η χώρα ακόμη ποιο σφιχτά σε αυτό τον προσανατολισμό μετατρέποντάς της με ταχύτητα σε στόχο αντιποίνων παγκοσμίας κλάσεως.  

Σε συνθήκες όπου η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα σε δύο εμπόλεμες περιοχές (Ουκρανία-Μέση Ανατολή), όσοι τολμούν και ψελλίζουν για δήθεν «ανταλλάγματα ασφάλειας»  και «χώρα- απάνεμο λιμανάκι» ως «κέρδη» από τέτοιες επιλογές καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες για τον λαό μας. Το πόσο προτεραιότητα είναι η προστασία της ζωής μας στην Θεσσαλία το έχουμε καταλάβει καλά. Γι΄αυτό μόνο ρίγος ανησυχίας πρέπει να προκαλούν όλες αυτές οι μεθοδεύσεις.

Είναι σχεδιασμοί που δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της εδαφικής μας ακεραιότητας .Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι εναρμονισμένη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει ως κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των κερδών τους. Με το μάτι στραμμένο στη «λεία» του πολέμου, διεκδικεί όλο και πιο ενεργό ρόλο στη σφαγή των λαών. Αυτό το πλαίσιο έχουν ως υπόβαθρο ανησυχίες, όπως της νέας Περιφερειακής Αρχής του κ.Κουρέτα για την διασφάλιση την παραμονής στην περιοχή μας ΝΑΤΟϊκών υποδομών όπως στο Στεφανοβίκειο που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Για αυτούς είναι οι «Ασπίδες» ενώ για την ζωή μας είναι «πάμε κι όπου βγει»! Είναι η ίδια πολιτική που έχει κηρύξει τον «πόλεμο» ενάντια στα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας, για να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών. Αυτές τις επιλογές πληρώνει ήδη  ο λαός μας όπως οι αγρότες, χρόνια τώρα με την επιβολή του εμπάργκο στην Ρωσία, πολύ περισσότερο με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας κ.α.

Τα παραπάνω είναι άλλη μια ένδειξη της επιλεκτικής ικανότητας του κράτους. Τα ακαριαία αντανακλαστικά που επιδεικνύει η κυβέρνηση μήνες τώρα ψάχνουμε να τα βρούμε στο πλημμυρισμένο τόπο μας. Λύσεις , προτάσεις και παρεμβάσεις στο δευτερόλεπτο για την γιγάντωση της εμπλοκής στους  σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ-ΕΕ από την μια. Κι από την άλλη 5 μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες ούτε σχέδιο, ούτε συγκεκριμένες εξαγγελίες για την στήριξη, αποκατάσταση και την προστασία της ζωής μας δεν υπάρχει.

Στην Λάρισα και την Θεσσαλία μπορεί να εδρεύουν παγκόσμια στρατηγεία των ιμπεριαλιστών (ΕΣΕΕΕ- EL EU OHQ) για να οργανώνουν πολέμους όμως θα δυσκολευτεί κανείς να βρεί κανείς υποδομές για τις δικές μας ανάγκες  όπως πχ τμήμα(μόνιμη υπηρεσία) της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων από Φυσικές καταστροφές  Καταστροφών(ΔΑΕΦΚ) παρότι είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόσφατο ιστορικό φυσικών καταστροφών.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ!

Κανείς δεν μπορεί να μένει λοιπόν ήσυχος από τέτοιες εξελίξεις. Ιδιαίτερα σήμερα που το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου είναι περισσότερο από ορατό, απαιτείται λαϊκή επαγρύπνηση και δράση για να αποτραπούν οι επικίνδυνοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί

Το επόμενο διάστημα, ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο και στην ελληνική εμπλοκή πρέπει να δυναμώσει, να γίνει ακόμα πιο μαζικός. Να ακουστεί δυνατά «Καμιά φρεγάτα στην Ερυθρά, καμιά συμμετοχή στους σχεδιασμούς και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Είναι η ώρα της αποφασιστικής αναμέτρησης κόντρα στη πολιτική που μας εμπλέκει στον πόλεμο, που κάνει τη ζωή μας όλο και πιο αβάσταχτη, με νέους φόρους, ακρίβεια, αυταρχισμό.

Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα , η κλιμάκωση της Ελληνικής εμπλοκής και να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας! Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις και τα Στρατηγεία ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή και την χώρα μας.

Η Διοίκηση