Απαράδεκτη η κίνηση του αποκλεισμού του ΕΚΝΛ από τη νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΛ

Μοιράσου το άρθρο!

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ορίστηκαν οι νέες Διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δήμου Λαρισαίων. Σε μια απαράδεκτη κίνηση η νέα Δημοτική Αρχή του κ.Μαμάκου απέκλεισε το ΕΚΝΛ από την συμμετοχή του ως φορέας στην νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ.

Το Εργατικό Κέντρο συμμετέχει στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ από την συγκρότησή της, εκπροσωπώντας το εργατικό λαϊκό κίνημα της περιοχής μας ως ένας φορέας με αναφορά στην πλειοψηφία των εργαζομένων της περιοχής. Συμβάλλοντας με την παρουσία του στην διασφάλιση των συμφερόντων των εργατικών-λαϊκών οικογενειών σε ένα κρίσιμο οργανισμό όπως η συγκεκριμένη Δημοτική Επιχείρηση.

Η μεθόδευση αυτή της Δημοτική Αρχής γίνεται σε μια περίοδο που προχωρούν γενικότεροι αντιδραστικοί σχεδιασμοί στην τοπική Διοίκηση αλλά και ειδικότερα στις ΔΕΥΑ. Για χρόνια ολόκληρα ιδιωτικοποιείται η λειτουργία της παραχωρώντας το μεγαλύτερο μέρος του τεχνικού της αντικειμένου σε εργολάβους. Τώρα ως κερασάκι στην τούρτα προωθείται η πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού, με τις συγχωνεύσεις και των ίδιων των ΔΕΥΑ κλπ.

Σε ένα τέτοιο τοπίο η Δημοτική Αρχή δεν αρκείται στην δεδομένη πλειοψηφία που διαθέτει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ αλλά θέλει να απαλείψει τελείως κι όσες φωνές διαφοροποιούνται από αυτή στις παραπάνω επιλογές, να έχει περιορισμένη δυνατότητα παρέμβασης το εργατικό λαϊκό κίνημα της
περιοχής μέσα κι από την λειτουργία της επιχείρησης. Να μην ενημερώνεται ο λαός της για τα τεκταινόμενα σε βάρος του, γιατί τελικά αυτός είναι ο τελικός αποδέκτης όλων αυτών των αντιδραστικών αλλαγών. Στην δική του καμπούρα θα φορτωθούν.

Ματαιοπονεί όμως η Δημοτική Αρχή του κ.Μαμάκου εάν θεωρεί πως έτσι εύκολα θα ξεμπερδέψει με το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Θα το βρει μπροστά της σε κάθε προσπάθεια να συνεχίσει την υλοποίηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιούσαν και οι προηγούμενες σε βάρος των λαϊκών οικογενειών. Καλούμε τον λαό της περιοχής να βγάλει τα συμπεράσματά για τις προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής Λαρισαίων, καμία προσδοκία να μην έχει από τέτοιου είδους αλλαγές. Να δυναμώσει την οργάνωση και την πάλη του για να προστατέψει την ζωή του από την επίθεση σε βάρος του.