ΑΛΥΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Μοιράσου το άρθρο!

Εδώ και ένα μήνα πια, από την ημέρα του εγκλήματος στα Τέμπη οι τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι οι οποίοι πηγαινοέρχονταν καθημερινά με το τραίνο στη γραμμή Λάρισα – Θεσσαλονίκη δεν έχουν ακόμη καμία ουσιαστική απάντηση για το πρόβλημά τους.  Η Hellenic Train έχει δρομολογήσει λεωφορεία για την μετακίνηση του κόσμου  η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων κάνουν μόνο μία στάση στην Κατερίνη. Το πρωϊνό δρομολόγιο που αναχωρεί και κάνει στάσεις στους ενδιάμεσους σταθμούς αναχωρεί στις 5:30 το πρωί και φτάνει τελικά στην Θεσσαλονίκη στις 9:00πμ , δηλαδή μετά από 3,5 ώρες!! Κατά τον ίδιο τρόπο όποιος σχολάει μετά τις  από τις 2:00μμ από τους ενδιάμεσους σταθμούς μπορεί να φύγει με το δρομολόγιο των 5:40μμ από Θεσσαλονίκη που διαρκεί πάλι 3,5 ώρες ! Όλα τα υπόλοιπα ενδιάμεσα δρομολόγια προς κι από Θεσσαλονίκη κάνουν μόνο μία στάση στην Κατερίνη. Που σημαίνει πρακτικά πως καθημερινά θα υπάρχουν εργαζόμενοι που θα κάνουν εκτός από 8 ώρες εργασίας κι άλλες 7 στην μετακίνηση , χωρίς να λογαριάζουμε την αναμονή μέχρι την ώρα αναχώρησης.

Ο τρόπος που επέλεξε η Hellenic Train όχι μόνο δεν λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα , αλλά αναγκάζει τους συναδέλφους να προσπαθούν να βρούν λύσεις μόνοι τους όπως το να μετακινούνται  και με δικά τους μέσα ,  για να είναι συνεπείς στην δουλειά τους, κάτι το οποίο τους εκθέτει επίσης σε κίνδυνο(οδήγηση μετά από ώρες δουλειάς, μετακίνησης κλπ) καθώς και επιπλέον κόστος. Με τα όσα έχει επίσης ανακοινώσει με την υποτιθέμενη επανέναρξη των δρομολογίων δεν διευκρινίζει τίποτα για τα παραπάνω. Από 1η Απριλίου λέγεται ότι θα ξεκινήσουν ορισμένα τρένα και για Θεσσαλονίκη και ακόμα ούτε λόγος για το πώς μετακινούνται και πως θα συνεχίσουν να μετακινούνται οι εργαζόμενοι καθημερινά για την εργασία τους! Όπως επίσης είναι ερωτηματικό με ποιους όρους ασφάλειας  θα γίνει αυτό, αν θα λυθούν ζητήματα που ανέδειξαν οι ίδιοι οι σιδηροδρομικοί. Ζητάμε από την Hellenic Train να βρεθεί τώρα λύση για την ασφαλή και έγκαιρη μετακίνηση των εργαζομένων μέχρι την αποκατάσταση των δρομολογίων των τρένων.

Ζητάμε επίσης από την κυβέρνηση αντί να μας κοροϊδεύει προκλητικά με διάφορα στημένα σόου, προσπαθώντας απεγνωσμένα να αποποιηθεί τις ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη, να παρέμβει εδώ και τώρα και να πιέσει την εταιρεία να λύσει το πρόβλημα . Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν κι αυτή και οι προηγούμενες την μπουκώνουν με 50 εκ ευρώ τον χρόνο ως επιδότηση «άγονων γραμμών».