Δεν παζαρεύουμε τις ανάγκες μας

Μοιράσου το άρθρο!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας χαιρετίζει την σημερινή μαζική συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στην απεργιακή κινητοποίηση, συμμετοχή η οποία δηλώνει την θέληση να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και την δουλειά τους.

Η σημερινή απεργιακή μάχη είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, ενάντια στις αποσχίσεις και απολύσεις που πραγματοποιεί σήμερα η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ και η ALPHA BANK, αξιοποιώντας το νόμο 4601/2019 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί τώρα η ΝΔ. Την ίδια ακριβώς πολιτική θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η EUROBANK και η ΕΘΝΙΚΗ με στόχο να υπάρξουν πάνω από 4.000 απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2021, κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, διεύρυνση των ελαστικά απασχολούμενων εργαζόμενων στις τράπεζες χωρίς συλλογικά δικαιώματα.

Είναι η ίδια ακριβώς πολιτική που πάει χέρι – χέρι με τους μαζικούς πλειστηριασμούς των φτωχών νοικοκυριών και το χαράτσωμα του λαού, με τη νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, με την καταστολή και την συρρίκνωση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων με τους νόμους που έχουν ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ (Γενάρης 2018) και η ΝΔ (Οκτώβρης 2019).

Καλούμε τους εργαζόμενους στις τράπεζες να μην παζαρέψουν την δουλειά και τα δικαιώματα τους. Να μην κάνουν σκόντο στις ανάγκες τους. Να συνεχίσουν ακόμη πιο αποφασιστικά συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους αξιοποιώντας κάθε μορφή αγώνα.

 

Η Διοίκηση