ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Μοιράσου το άρθρο!

Καμιά δυσκολία δε μας σταματά. Δίνουμε πνοή στα όνειρά μας.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στήριγμα κάθε εργατικής – λαϊκής οικογένειας

ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ : Όλα τα μαθήματα.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ- ΛΥΚΕΙΟ: Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Ιστορία, Βιολογία, Έκθεση.

ΕΠΑΛ: Μαθηματικά, Έκθεση. ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Αγγλικά.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410 500708

  Συνεχίζουν για ακόμη μια χρονιά, το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και τα σωματεία της δύναμης του, να πρωτοστατούν στην οργάνωση της αλληλεγγύης στις οικογένειες συναδέλφων εργαζόμενων και άνεργων, που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε μια σειρά βασικές ανάγκες, αφού το μεροκάματο και οι μισθοί αδυνατούν να τις καλύψουν. Η ανεργία, οι απολύσεις, η ανασφάλεια, οι μεγάλες αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια συνεχώς αυξάνουν το κόστος για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών, με αυτή τη προσπάθεια δίνουν τη δυνατότητα σε μαθητές να καλύψουν τα κενά που έχει δημιουργήσει το σημερινό σύστημα παιδείας.  

  Η πρωτοβουλία για τα δωρεάν λαϊκά μαθήματα αλληλεγγύης αγκαλιάζεται κάθε χρόνο από δεκάδες παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων, από εκπαιδευτικούς που εθελοντικά, προσφέροντας τον ελεύθερο χρόνο τους ανιδιοτελώς συμβάλλουν στην επιτυχία αυτής της δραστηριότητας. Αυτή η προσπάθεια έχει συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο των παιδιών που τα παρακολούθησαν. Τα δωρεάν λαϊκά μαθήματα εντάσσονται σε μία σειρά πρωτοβουλιών που σκοπό έχουν να αναδείξουν πώς μπορούμε να προχωρήσουμε βάζοντας μπροστά “το εμείς και όχι το εγώ”, προβάλλοντας τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας για δουλειά με δικαιώματα, για ποιοτικό ελεύθερο χρόνο, για υγεία, παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό.

Η αλληλεγγύη δεν είναι για να υποφέρουμε νέα βάσανα και θυσίες, αλλά για να τους νικήσουμε. Αλληλεγγύη είναι να δίνεις τη ζωή σου στον αγώνα, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση.

  Η αλληλεγγύη είναι αλληλένδετη με το διακριτό δυνάμωμα των συνδικάτων μας, σε κάθε χώρο δουλειάς, κλάδο, γειτονιά. Με την απόρριψη των αντεργατικών νόμων, των νόμων και της προσπάθειας να χτυπήσουν τα συνδικάτα, να περιορίσουν τη δράση μας, να εντείνουν την καταστολή ενάντια στο εργατικό- λαϊκό κίνημα.

  Μια νέα σχολική χρονιά θα ξεκίνησε και τα παιδιά μας θα περάσουν για άλλη μία φορά την πόρτα του σχολείου γεμάτοι όνειρα, αλλά και αγωνίες. Μία δύσκολη χρονιά ξεκίνησε, με τα προβλήματα και τις αγωνίες μας να πολλαπλασιάζονται, αφού τα είδη πρώτης ανάγκης, το ρεύμα το πληρώνουμε για χρυσάφι ενώ οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε για τα μισά του μήνα και η ακρίβεια καλπάζει με εξωφρενικούς ρυθμούς.

  Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα. Και η υποχρηματοδότηση των σχολείων καλά κρατεί. Κι όλο μας ζητάνε να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουμε τις σχολικές ανάγκες των παιδιών μας. Κι όλο η Κυβέρνηση “πετάει το μπαλάκι” στους γονείς και στην ατομική ευθύνη για να κρύψει τις δικές της ευθύνες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

  Το σχολείο που ζούμε δεν είναι το σχολείο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας. Δε θέλουμε να ζήσουμε “μια από τα ίδια” και για άλλη μια σχολική χρονιά.

  Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, για το σχολείο των δικών μας αναγκών και όχι για το σχολείο της αυτοχρηματοδότησης και της αποσπασματικής γνώσης. Οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας, ώστε κανένας μαθητής να μην στερηθεί τα απαραίτητα για τη σχολική φοίτηση.

  Τα εργατικά σωματεία απαιτούμε: Εδώ και τώρα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. 

 Εργαζόμενε, άνεργε, γονέα,  εμπιστεύσου το σωματείο σου και οργανώσου! Πάρε μέρος στη μαζικοποίηση και ενίσχυση του! Μπες μπροστά για τις ανάγκες τις δικές σου και της οικογένειας σου! Στο χώρο δουλειάς, για δουλειά με δικαιώματα, μόνιμη, σταθερή εργασία για όλους, με σταθερό ωράριο, που θα σου δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσεις τη ζωή σου! Όχι στην 10ωρη, 12ωρη και 16ωρη εργασία! Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας! Όχι στην σύγχρονη σκλαβιά!

  Να αγωνιστούμε μέσα από τα σωματεία, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στη γειτονιά σου, στο σχολείο των παιδιών σου, για αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία, για ολοκληρωμένη μόρφωση που θα έχει το παιδί σου. Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων και όχι όσων μπορούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν!

  Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας, η οργάνωση το όπλο μας.

Κανένας μόνος του, όλοι για έναν και ένας για όλους.

  • Για έγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2410250708 & στο 6973242158.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ