Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 32ου Συνεδρίου στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Μοιράσου το άρθρο!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 32ου Συνεδρίου του ΕΚΝΛ την περασμένη Κυριακή 12 Φλεβάρη.

Μέσα σε κλίμα μαχητικότητας, αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε μια πλούσια συζήτηση από τους εκπροσώπους των μελών – Σωματείων του ΕΚΝΛ εκτιμώντας όλο το τρίχρονο δράση του Εργατικού Κέντρου.

Αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός για τα επόμενα βήματα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στην περιοχή. Για το πως θα δυναμώσει η πάλη, η διεκδίκηση και η οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Γύρω από μεγάλα μέτωπα όπως είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η προστασία της υγείας των εργαζομένων στην δουλειά, η προστασία των λαϊκών οικογενειών από την ακρίβεια και πλειστηριασμούς, η πάλη ενάντια στην συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, η ανάπτυξη της κοινής πάλης με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα της πόλης μας.

Ιδιαίτερο σημείο αποτέλεσε η αναφορά στην χωρίς προηγούμενο αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί μέχρι στιγμής απέναντι στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και Συρίας.

Παράλληλα στο περιθώριο του Συνεδρίου έγινε και η κοπή Πίτας για την νέα χρονιά ενώ μετά το πέρας των εργασιών ακολούθησε γλέντι που διοργάνωσε η απερχόμενη διοίκηση προς τιμή των συνέδρων, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της σε όλους τους απλούς συναδέλφους και συναδέλφισσες που συνέβαλαν με κάθε τρόπο για την υλοποίηση αυτής της κορυφαίας στιγμής στη δραστηριότητα του ΕΚΝΛ