Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!!

Μοιράσου το άρθρο!

Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν υπογράφει δηλώσεις μετάνοιας

Αγωνίζεται μαχητικά για τα δικαιώματα των εργαζομένων!!!

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας καταγγέλλει την άθλια προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζόμενης μέλους της Διοίκησης του σωματείου Τροφίμων – Ποτών – Γάλακτος Νομού Λάρισας από την Διοίκηση της επιχείρησης «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ FOODSERVICE».

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:Στις 21 Φλεβάρη η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Αποκαλύπτουμε τους πραγματικούς ενόχους. Χτίζουμε ασπίδα προστασίας στην πολύμορφη βία κατά των γυναικών.» Στην εκδήλωση τοποθετήθηκε και η συναδέλφισσα από τον κλάδο των Τροφίμων – Ποτών – Γάλακτος Ν. Λάρισας μεταφέροντας εικόνα και πείρα από την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο ΧΩΡΙΣ να κατονομάζει κάποια συγκεκριμένη επιχείρηση.

Η εκδήλωση βρίσκεται αναρτημένη στο site της ΟΓΕ στην διεύθυνση:  (https://oge.gr/%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF/#lX3bOPV1BUE).

Η διοίκηση της επιχείρησης «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ FOODSERVICE», λοιπόν, την 8η Μάρτη, Διεθνή ημέρα της γυναίκας, απέστειλε εξώδικη κλήση στο σπίτι της συναδέλφισσας απαιτώντας όπως γράφει το εξώδικο:

«…εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας να εγχειρίσετε στον διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας μας κ. Σπ. Α. γραπτή υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναγράψετε ειδικώς μεν, εάν τα όσα ως άνωθι αναφέρατε στην από 21-02-2021 «παρέμβαση» σας στην διαδικτυακή εκδήλωση της ΟΓΕ εσείς εννοείτε πως αφορούν ή έχουν αφετηρία τη δική μας επιχείρηση όπου εργάζεστε, και τις γυναίκες που απασχολούνται σε εμάς, ή εάν εσείς εννοείτε πως αφορούν άλλες (πλην της δικής μας)  επιχειρήσεις ή άλλες γυναίκες που εργάζονται αλλού (…) Σε περίπτωση άπρακτης παρόδου της προθεσμίας (…) η υπόθεση θα οδηγηθεί στις υπεύθυνες κατά νόμο αρχές και στα αρμόδια Δικαστήρια.»

Απειλούν την συναδέλφισσα ότι η «υπόθεση θα οδηγηθεί στις υπεύθυνες κατά νόμο αρχές και στα αρμόδια Δικαστήρια» για στοχοποίηση της επιχείρησης αν δεν δηλώσει ότι στην επιχείρηση «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ FOODSERVICE» δεν υπάρχουν ζητήματα οποιασδήποτε μορφής βίας απέναντι σε εργαζόμενες.

Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Το εργατικό κίνημα δεν υπογράφει δηλώσεις μετάνοιας στους Βιομήχανους!

…Και όλα αυτά ενώ στην εν λόγω επιχείρηση:

  • Συστηματικά, για πολλά χρόνια μέχρι το 2019δεν πληρώνονταν δεκάδες ώρες υπερωρίας το μήνα.Οι υπερωρίες άρχισαν να πληρώνονται μετά από έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων και την παρέμβαση του σωματείου το 2019.
  • Οι εργαζόμενοι εργάζονται 6ήμερο και αρκετές φορές 7ήμερο «για να βγει η δουλειά» και πάλι με μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή του μεροκάματου της Κυριακής.
  • Πολλοί εργαζόμενοι λόγω των συνθηκών εργασίας στο εργοστάσιο έχουν πάθει διάφορες σημαντικές μυοσκελετικές βλάβες στη μέση, στα χέρια τους κλπ, για κάποιες από τις οποίες χρειάστηκε να γίνουν και χειρουργικές επεμβάσεις. Η απαίτηση της διοίκησης της επιχείρησης ήταν να συνεχίσουν να εργάζονται στο ίδιο πόστο, παρά το ότι επιβαρύνεται και πάλι η κατάσταση της υγείας τους χωρίς να παίρνονται μέτρα για να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων.
  • Από τον Μάρτη του 2020 δεκάδες εργαζόμενοι της επιχείρησης έχουν μπει στο καθεστώς της αναστολής εργασίας και αμείβονται με 534 Ευρώ το μήνα και αν…ενώ παράλληλα εργαζόμενοι στην επιχείρηση εργάζονταν υπερωρίες…
  • Επίσης από τον Μάρτη του 2020 δεκάδες εργαζόμενοι της επιχείρησης έχουν υποχρεωθεί από την διοίκηση της επιχείρησης, να πάρουν την άδεια τους, όποτε επιθυμούσε η επιχείρηση…
  • Η διοίκηση της επιχείρησης απαιτούσε από τους εργαζόμενους να μπουν να εργαστούν αμέσως μετά τους σεισμούς της προηγούμενης εβδομάδας και ενώ ήταν σε ισχύ οδηγία της Πολιτικής Προστασίας για να μείνει ο κόσμος εκτός των κατοικιών του… τελικά έβαλε τους εργαζόμενους να εργαστούν την ίδια μέρα από τις 18:00 μέχρι αργά το βράδυ και ενώ συνέχισαν να γίνονται μετασεισμοί και ήταν σε ισχύ η οδηγία της Πολιτικής Προστασίας, με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων.
  • Όλα τα παραπάνω, συνιστούν εργοδοτική ασυδοσία είτε υπάρχουν νόμοι κομμένοι και ραμμένοι έτσι ώστε ο εργοδότης να προωθεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες του είτε όχι, αφού ο εργοδότης αξιοποιεί την θέση ισχύος που έχει σε σχέση με τον εργαζόμενο για να επιβάλει αυτό που θέλει.
  • Το κωμικοτραγικό σε όλη αυτή την υπόθεση είναι, ότι η διοίκηση της επιχείρησης την ίδια μέρα που έστελνε το εξώδικο στην συναδέλφισσα, την 8η Μάρτη, Διεθνή ημέρα της Γυναίκας, ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάρτηση για αποδώσει φόρο τιμής στις γυναίκες, τις οποίες τιμά κάθε μέρα…

Τονίζουμε και πάλι ότι: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η διοίκηση της επιχείρησης στοχοποιεί την συναδέλφισσα από τη διοίκηση του σωματείου Τροφίμων – Ποτών – Γάλακτος Ν. Λάρισας, για την πρωτοπόρα δράση της μέσα στο εργοστάσιο, γιατί πρωτοστατεί, αγωνίζεται, διεκδικεί τα δικαιώματα των συναδέλφων της. Επιδιώκει να διαμορφώσει κλίμα τρομοκρατίας ώστε κανένας εργαζόμενος, καμία εργαζόμενη να μη σηκώσει κεφάλι, να μην διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Αν πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα σταματήσει το εργατικό κίνημα να διεκδικεί, να παλεύει να αγωνίζεται, είναι βαθιά γελασμένοι!!! Οι πρακτικές σαν και αυτήν της επιχείρησης «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ FOODSERVICE», είναι βγαλμένες από σκοτεινές εποχές στην ιστορία της χώρας μας, που όμως το εργατικό λαϊκό κίνημα όπως και τότε έτσι και τώρα θα αντιμετωπίσει!!!

Οργάνωση – Συλλογικός Αγώνας –  Διεκδίκηση

Ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία

Ο συλλογικός, οργανωμένος αγώνας, η ισχυροποίηση του σωματείου Τροφίμων – Ποτών – Γάλακτος Ν. Λάρισας, αλλά και συνολικά των σωματείων εργαζομένων ανά κλάδο και επιχείρηση είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίζεται ηεργοδοτική τρομοκρατία, για να μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, την αμοιβή τους για την υπερωριακή εργασία, τα ανθρώπινα ωράρια, την τήρηση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης έχουν πείρα, γνωρίζουν ότι όποτε καταστρατηγούνταν τα δικαιώματά τους το σωματείο Τροφίμων – Ποτών – Γάλακτος, το σωματείο τους, το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας βρέθηκαν στο πλάι τους, μπήκαν μπροστά στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Είναι η δύναμη τους!!!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η  Διοίκηση

Περιγραφή: ergatiko-kentro-larisa.jpg