Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Μοιράσου το άρθρο!

Την Τετάρτη 04 Δεκέμβρη αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λάρισας, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο METROPOL. Ενέργεια που ως σκοπό  είχε να κάνει γνωστό στους εργαζόμενους της πόλης μας, την απαράδεκτη και προσχεδιασμένη στάση της εργοδοσίας της επιχείρησης να απολύσει εργαζόμενο, έχοντας καταθέσει αγωγή προηγουμένως εναντίον του (για να μην πληρώσει την νόμιμη αποζημίωση).

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο και αποδεικνύει στην πράξη ότι όποιος εργαζόμενος δεν «πάει με τα νερά» της εργοδοσίας, έχει διαφορετική άποψη και παλεύει για τα στοιχειώδη (για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για αξιοπρεπείς μισθούς και συμβάσεις) θεωρείται «επικίνδυνος», κάνοντας με αυτό τον τρόπο σαφή την πρόθεση της να απαλλαγεί από τους παλιούς εργαζόμενους που ακόμα έχουν συγκροτημένα δικαιώματα.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης συνεχίστηκε και εχθές από την Διεύθυνση της επιχείρησης , αφού θεώρησε απαραίτητο να ειδοποιήσει αστυνομικές δυνάμεις στον χώρο που πραγματοποιούταν η παράσταση διαμαρτυρίας, με την αιτιολογία ότι δυσκολευόταν η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.

Η αλήθεια φυσικά είναι εντελώς διαφορετική και για αυτό τον λόγο μπορούμε να καταλάβουμε την τρεμούρα τους. Θέλουν να αποκρύψουν το συγκεκριμένο γεγονός, να μην γίνει γνωστό στους εργαζόμενους της Λάρισας, να αποδεχθούμε όλοι μας ότι έτσι έχουν τα πράγματα και δεν γίνετε να αλλάξουν.

Για ακόμη μία φορά λοιπόν τους τονίζουμε ότι ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ!!!

Θα τους αποδείξουμε στην πράξη ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Να μην τους περάσει, να μην επικρατήσει στους χώρους δουλειάς η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν.

Να δώσουμε μαζική, ενωτική, ταξική απάντηση. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο μας από το METROPOL και σε όλους τους συναδέλφους μας που βιώνουν παρόμοια περιστατικά αλλά ακόμη δεν έχουν βρει την δύναμη να συγκρουστούν.

Καλούμε τα Σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας να καταδικάσουν την προσπάθεια τρομοκράτησης από την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας – οργανωνόμαστε στα συνδικάτα μας.

Η Διοίκηση