Θεατρική ομάδα Εργατικού Κέντρου

Μοιράσου το άρθρο!

Λίγα λόγια για το έργο

Το θεατρικό έργο του Σωτήρη Πατατζή «Δον Καμίλο» αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες του νεοελληνικού θεάτρου. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1958 στο θέατρο «Άλφα» από τον θίασο του Μίμη Φωτόπουλου και γνώρισε μεγάλη επιτυχία, όπου κι αν ξαναπαίχτηκε. Στις νεότερες γενιές έγινε γνωστό μέσα από το “Θέατρο της Δευτέρας”, με πρωταγωνιστή και πάλι τον αξέχαστο κωμικό.

Σύμφωνα με την υπόθεση, οι απόψεις ενός συντηρητικού καθολικού κληρικού κλονίζονται, όταν ο ίδιος αρχίζει να παίρνει μέρος σε παιχνίδια εξουσίας και χωρίς να το θέλει γίνεται στόχαστρο επιτήδειων πολιτικών βλέψεων και αδίστακτων πολιτικάντηδων. Πρόκειται για μία πολιτική σάτιρα. Ένα κείμενο γεμάτο σαρκασμό και αυτοσαρκασμό, που μέσα από το χιούμορ αναδεικνύει την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κρατούσα συντηρητική εξουσία και την κομμουνιστική, τις υπόγειες διασυνδέσεις της επίσημης Εκκλησίας με την εξουσία, καθώς και την εμπλοκή της στα πολιτικά δρώμενα, αλλά και τη μεγάλη δύναμη της γνήσιας και ειλικρινούς φιλίας και του έρωτα. Αποτελεί μια ευχάριστη, καυστική και πάντα επίκαιρη πινελιά, μέσα στους «άγριους» καιρούς που ζούμε.

Για τη Σκηνοθέτη

Η Ίννα Ίερμακ γεννήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας το 1983. Ζει στην Ελλάδα από το 2015. Με σπουδές στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Θεάτρου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Κίεβο, όπου έλαβε πτυχίο Σκηνοθεσίας Θεάτρου, στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Πολιτισμού και των Τεχνών, στο Κίεβο, στην ειδικότητα «Διαχείριση του θεάματος», όπου έλαβε πτυχίο με βαθμό άριστα, αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Ουκρανίας με ειδικότητα στη Τηλεοπτική Σκηνοθεσία καθώς και από τη σχολή εκμάθησης υποκριτικών ικανοτήτων.

Εργάστηκε ως ηθοποιός, ως δάσκαλος δεξιοτήτων για ηθοποιούς καθώς και ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής. Από το 2009 ξεκίνησε να σκηνοθετεί στην Ουκρανία και στην Ελλάδα από το 2017 και έχει σκηνοθετήσει τα εξής έργα:

«Οκτώ αξιαγάπητες γυναίκες» του Robert Thomas (Κιεβο, Ουκρανία), «Σταθμός» του Οlexander Viter (Κίεβο, Ουκρανία), «Ο άνθρωπος και η Αιωνιότητα» του Andrew Kureichik (Κίεβο, Ουκρανία), «Το βασίλειο της ανθρώπινης φύσης» ανώνυμη ουκρανή συγγραφέας του 16ου αιώνα (Κίεβο, Ουκρανία), «Vampires  ή όταν δεν υπάρχει τίποτα να χάσουν»  του Vitkatsy (έργο «Μητέρα») (Κίεβο, Ουκρανία), «Γυναίκες. Kokto» βασισμένο σε έργο του Jean Kokto (Κίεβο, Ουκρανία),  «Επιθυμίες…γυναικών» του Οlexander Viter (Λάρισα, Ελλάδα), «Δύο γνώριμοι…ξένοι» βασισμένο σε έργο του Έρικ – Εμανουέλ Σμιτ (Λάρισα, Ελλάδα). Τον Οκτώβρη του 2017 ανέλαβε τη Σκηνοθετική και υποκριτική επιμέλεια της Θεατρικής Ομάδας του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας

Σκηνοθεσία

Ίννα Ίερμακ

Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης

Ιωάννα Μπαλή                        Τζούλια

Άννα Κανέλλη                        Κυρία 

Μάρκος Πατσής                      Μάριο 

Βασίλης Βαλώζος                   Δόν Καμίλο

Ειρήνη Τσότσα                       Νικολέττα

Απόστολος Φωτιάδης             Φλουράτος  & Φωνή Χριστού

Απόστολος Δεδούσης             Πεπόνε

Στέλιος Καφρίτσας                 Καρδινάλιος

Στέλλα Κωστούλα                  Ασπασία

Βοηθός Σκηνοθέτη                            Μουσική Επιμέλεια

Απόστολος Φωτιάδης                         Ίννα Ίερμακ

Ήχος – Φώτα                         Επιμέλεια Αφίσας – Προγράμματος

Μαρία Γεωργακούλη                          Μαρία Γεωργακούλη

Ίννα Ίερμακ                                          Ίννα Ίερμακ

                                                                   Απόστολος Φωτιάδης

 

 

 

 

 

 

 

Σημείωμα Ομάδας

 

Η Θεατρική Ομάδα του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας από το ξεκίνημά της δημιουργήθηκε για τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές ανάγκες των εργαζομένων και των ανέργων του νομού. Η σύνθεση της τα τελευταία χρόνια μπορεί να μεταβαλλόταν αλλά πάντα ο ζήλος και η δίψα για δημιουργία και μάθηση υπερτερούσαν , πάντα με αφορμή και γνώμονα τη κοινωνία και τον άνθρωπο αναδείξαμε ζητήματα ποικίλου περιεχομένου. Αυτή τη φορά όμως αποφασίσαμε να περάσουμε τα μηνύματα μας με μια πολιτική σάτιρα και με ένα ολοκληρωμένο και αγαπητό έργο το «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή. Είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας καθοδηγήσει μια νέα ανερχόμενη στη χώρα μας σκηνοθέτης η Ίννα Ίερμακ και μαζί να ταξιδέψουμε σε άλλα θεατρικά μονοπάτια όπου σαφώς η αλληλοεπίδραση των διαφορετικών επιρροών και αντιλήψεων επηρρέασαν όλους μας θετικά και ουσιαστικά. Την ευχαριστούμε θερμά για τον πολύτιμο χρόνο και γνώσεις που μας χάρισε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επισης,  το Θεσσαλικό Θέατρο και το Θέατρο Τεχνών, για την ευγενική παραχώρηση κάποιων σκηνικών και κουστουμιών, καθώς και τους Τζιμούλη Δημήτρη, Γιώργο Κατσιαβό και Έλενα Γράβαλου για τη πολύτιμη βοήθεια τους.