Να ανακληθεί τώρα η απόλυση του Προέδρου του ΕΚ Λαυρίου & Αν. Αττικής

Μοιράσου το άρθρο!

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει την εργοδοσία της εκτυπωτικής επιχείρησης «Αφοί Βλάχου», που για εκδικητικούς λόγους απέλυσε τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου & Αν. Αττικής , γιατί πρωτοστατεί στον αγώνα των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους στον χώρο εργασίας .  Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση των υπόλοιπων εργαζομένων που με την απεργιακή τους κινητοποίηση απάντησαν αγωνιστικά σε αυτή την μεθόδευση παρά την λυσσαλέα στάση της εργοδοσίας που επιχειρεί μέσω των δικαστηρίων να κηρύξει παράνομη την απεργία.

Η συγκεκριμένη απόλυση αποτελεί πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας που στενάζουν κάτω από την αυθαιρεσία των εργοδοτών και δείχνει τόσο το πραγματικό πρόσωπό τους όσο και την βασική τους επιδίωξη – κατεύθυνση. Η οποία δεν είναι άλλη από το να τσακίζουν οποιαδήποτε αγωνιστική φωνή και δράση για να καταφέρνουν απρόσκοπτα να ξεχαρβαλώνουν ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις, ξηλώνοντας και το τελευταίο κατοχυρωμένο εργασιακό δικαίωμα ενθαρρυμένοι πάντα από την στάση όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Καλούμε τα σωματεία μας, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να καταδικάσει με κατηγορηματικό τρόπο αυτή την εξέλιξη . Όλοι οι εργαζόμενοι να οργανωθούν στα σωματεία τους, να σηκώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην αυθαιρεσία και την τρομοκρατία που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.

Όλοι στον αγώνα για να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική που ανοίγει τον δρόμο για την ασύδοτη δράση και την προκλητική στάση της μεγαλοεργοδοσίας.

Να ανακληθεί τώρα η απόλυση του συναδέλφου Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ