Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές!

Μοιράσου το άρθρο!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας εκφράζει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο, που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, με το οποίο ανατρέπεται ο χαρακτήρας των λαϊκών αγορών όπως τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ανοίγεται ο δρόμος για το παραπέρα ξεκλήρισμα των παραγωγών αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων, δίνοντας «αέρα στα πανιά» της μεγάλης επιχειρηματικής δράσης.

Είναι προκλητικό η κυβέρνηση να καταθέτει νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές καταργώντας στην ουσία τα όσα κοινωνικά κριτήρια είχαν απομείνει να ισχύουν στο χώρο αυτό, τα οποία έδιναν την δυνατότητα σε φτωχά λαϊκά στρώματα (άνεργους, πολύτεκνους, ανθρώπους με αναπηρία), να παίρνουν άδειες μικροπωλητών για δεκαετίες και να βιοπορίζονται με αξιοπρέπεια.

Το πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών γίνεται ακόμα πιο αντιλαϊκό. Τις αρνητικές συνέπειες όμως αυτού του νομοσχεδίου θα κληθεί να πληρώσει και η ίδια η λαϊκή οικογένεια, αφού οι αλλαγές που προβλέπονται, θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα σε αύξηση των ίδιων των τιμών των προϊόντων. Η πρόσβαση των εργαζόμενων και συνταξιούχων σε απαραίτητα είδη διατροφής και άλλα εμπορεύματα σε πιο προσιτές τιμές, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, θα περιοριστεί δραματικά και μάλιστα σε μια περίοδο που τα οικονομικά αδιέξοδα μεγαλώνουν.

Καλούμε τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών και όλους, τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να πάρουν τη δικής τους θέση στη μεγάλη μάχη που διεξάγεται για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος. Κανέναν δεν πρέπει να ξεγελάσουν οι κυβερνητικοί ελιγμοί. Η οργανωμένη πάλη και ο συλλογικός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για να ορθώσουν εμπόδια στη διάλυση του θεσμού των λαϊκών αγορών. Η σημερινή αλλά και η επόμενη μέρα, δεν πρέπει να βρει κανέναν μόνο του, απογοητευμένο στη γωνία. Όλοι μαζί πρέπει να βρεθούμε σε θέση μάχης, να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση. Στηρίζουμε  τον δίκαιο αγώνα των αγροτοπαραγωγών και μικρών επαγγελματιών των λαϊκών αγορών και Απαιτούμε :

  • Την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου.

Η  Διοίκηση

Περιγραφή: ergatiko-kentro-larisa.jpg