Να αποσυρθούν τώρα οι κατηγορίες και σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων

Μοιράσου το άρθρο!

Για την δίωξη σε βάρος του Προέδρου του ΕΚΝΛ από την εργοδοσία του ΜΕΤΡΟΠΟΛ

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλει την νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων από την εργοδοσία και την κυβέρνηση που συνεχίζουν να σέρνουν στα δικαστήρια συνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ποιο συγκεκριμένα αυτή την φορά την Τετάρτη στις 27 Σεπτέμβρη δικάζεται ο Πρόεδρος της Διοίκησης του ΕΚΝΛ Γιάννη Σκόκας για την δημόσια καταγγελία(ανακοίνωση) και την κινητοποίηση που οργανώθηκε το 2019  ενάντια στην μεθόδευση σε βάρος τότε εργαζόμενου από την εργοδοσία του ξενοδοχείου ΜΕΤΡΟΠΟΛ της πόλης μας, η οποία επιδίωκε την απόλυσή του και μάλιστα χωρίς αποζημίωση. Με βάση το κατηγορητήριο που εξαπέλυσε η διεύθυνση της επιχείρησης η καταγγελία των αντεργατικών μεθοδεύσεων θεωρείται συκοφαντική δυσφήμιση και  ο αγώνας απειλή.

Δεν είναι τυχαία η συγκυρία που συμβαίνει αυτό . Είναι μια περίοδος που μεγαλώνει κατακόρυφα η αγανάκτηση, η οργή  για την βαρβαρότητα μέσα στην οποία ζει καθημερινά ο λαός. Την ίδια στιγμή που η επίθεση στην ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση που οι χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε γαλέρες.

Γι΄αυτό όχι μόνο εδώ αλλά και πανελλαδικά είναι σε εξέλιξη κανονική φάμπρικα διώξεων συνδικαλιστών, πρωτοπόρων εργαζομένων με διάφορες αφορμές και προσχήματα, αξιοποιώντας όλο το σχετικό αντιλαϊκό οπλοστάσιο για τον λόγο αυτό. Θέλουν να επιβάλουν σιωπητήριο στους αγώνες της εργατικής τάξης γι΄αυτό χτυπούν τη συλλογική δράση, τον οργανωμένο αγώνα μέσα στα σωματεία

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, τα σωματεία , οι φορείς του  δεν τρομοκρατούνται και δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες  για την υπεράσπιση του δίκιου του εργαζόμενου λαού, που υποφέρει από τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τσακίζουν τα δικαιώματά του για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας  και τα πρωτοβάθμια  σωματεία απαιτούν :

Να σταματήσει τώρα η δίωξη σε βάρος του Προέδρου του ΕΚΝΛ,να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να πάψουν οι διώξεις και η προσπάθεια τρομοκρατίας απέναντι σε συνδικαλιστές , στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας.

Καλούμε τα Σωματεία, τους φορείς, τους εργαζόμενους της πόλης στην διαμαρτυρία μπροστά στα δικαστήρια την Τετάρτη στις 27/09, στις 10:30πμ.

Η Διοίκηση