Να καταργηθούν τώρα οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης

Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Μοιράσου το άρθρο!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1910

Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 Λάρισα – Τηλέφωνο  2410 250708, FAX 2410 257758

email: ds_ekl@ekl.gr

Να καταργηθούν τώρα οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης

Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, με ΣΣΕ και επαναφορά των κλαδικών μισθών στα επίπεδα του 2009

Τα στοιχεία του Ιουλίου 2015, για τις προσλήψεις που γίνονται, δείχνουν ότι τείνουν να εκλείψουν οι συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, ενώ δείχνει ότι οι απολύσεις είναι περισσότερες από τις προσλήψεις. Συγκεκριμένα, από τις νέες συμβάσεις μόνο το 16,07% ήταν πλήρους απασχόλησης, ενώ το 83,93% ήταν συμβάσεις ευέλικτης απασχόλησης (47,03% συμβάσεις «εκ περιτροπής» εργασίας, και 36,9% μερικής απασχόλησης). Επίσης, έγιναν 19.166 λιγότερες προσλήψεις απ’ ό,τι απολύσεις, όταν τον Ιούλη του 2014 υπήρχε θετικό ισοζύγιο 13.275 θέσεων μισθωτής εργασίας.

Και αυτά τα στοιχεία δείχνουν, ότι οι πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, εξυπηρετούν τα ταξικά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και όχι της εργατικής τάξης. Με το 3ο μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους που ετοιμάζει να φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή η κατάσταση θα χειροτερέψει περισσότερο για την εργατική τάξη.

Γι’ αυτό το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί την εργατική τάξη, να μην τρέφει αυταπάτες, να μην δείξει καμία αναμονή και απογοήτευση, αλλά οργάνωση και αγώνα όλων των εργαζομένων, για την κατάργηση όλων των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, για να καταργηθούν τώρα οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Να διεκδικήσουμε πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, με ΣΣΕ και επαναφορά των κλαδικών μισθών στα επίπεδα του 2009.

Να απαντήσουμε με αγωνιστική συγκέντρωση την ημέρα που θα καταθέσει η κυβέρνηση το 3ο μνημόνιο στη Βουλή.