Να σταματήσει ο εμπαιγμός και να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι που είναι σε καθεστώς αναστολής εργασίας

Μοιράσου το άρθρο!

Μετράμε ήδη ένα μήνα από τις φονικές πλημμύρες και παρά τα όσα ανακοινώνονται από τους αρμόδιους φορείς  η ταλαιπωρία κι εμπαιγμός συνεχίζονται αμείωτα για τους πληγέντες της περιοχής μας.

Για τους εργαζόμενους που οι επιχειρήσεις που δούλευαν έχουν πληγεί η κυβέρνηση ανακοίνωσε από τις πρώτες ημέρες το μέτρο της αναστολής. Κι ενώ εδώ κι ένα μήνα εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν μπεί σε αυτό το καθεστώς κανένας τους δεν  έχει πληρωθεί τα 534 ευρώ που προβλέπονται ως μηνιαία αποζημίωση και τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν φτάνουν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους. Στα αγωνιώδη ερωτήματα των εργαζομένων, του ΕΚΝΛ για το πότε αυτό θα συμβεί δεν υπάρχει καμιά επίσημη απάντηση που σημαίνει πως βρίσκονται στο αέρα κι αυτοί και οι οικογένειές τους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να προχωρήσει άμεσα στην πληρωμή των συναδέλφων χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. Ταυτόγχρονα να παρθούν μια σειρά άλλα μέτρα στήριξης όπως  απαλλαγή από δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, αναστολή χρεών σε εφορία, δημόσιο και τράπεζες. Να  σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Να χορηγηθεί ειδική άδεια με πλήρεις αποδοχές για τους εργαζόμενους που είναι οι ίδιοι πλημμυροπαθείς  και για όσους για ένα χρονικό διάστημα δεν μπορούσαν να προσέλθουν στην δουλειά τους λόγω πλημμυρών.

Η Διοίκηση