Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα!

Μοιράσου το άρθρο!

Καμιά συμμετοχή-εμπλοκή της χώρας μας στην σφαγή των Παλαιστινίων !

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και στηρίζει του δικαιώμά  του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα. Καταγγέλλει και καταδικάζει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνεχίζει και κλιμακώνει την πολύχρονη επιθετικότητά του κατά του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν φυσική απόρροια αυτής της επιλογής  με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

 Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία” όπως η κυβέρνηση της ΝΔ χέρι – χέρι με τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους. Εδώ και 16 χρόνια, οι περίπου 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας ζουν τον απάνθρωπο αποκλεισμό από το ισραηλινό κράτος, με ηλεκτρικό ρεύμα 4 ή 5 ώρες τη μέρα, με ακάθαρτο τρεχούμενο νερό 3 ώρες τη μέρα, με τραγικές ελλείψεις σε στοιχειώδη αγαθά. Εδώ και χρόνια αποτελούν καθημερινότητα οι τρομοκρατικές εισβολές του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε πόλεις της Δυτικής Όχθης, που αφήνουν πίσω τους πλήθος νεκρών και τραυματιών, ισοπεδωμένα χωριά και συνοικίες. Μόνο από την αρχή του χρόνου και πριν από τη νέα ανάφλεξη, πάνω από 220 Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο από ισραηλινά πυρά, ανάμεσά τους δεκάδες έφηβοι και παιδιά.

Όλα αυτά προσπαθούν να βγάλουν από το κάδρο της νέας πολεμικής κλιμάκωσης. Ακόμα και ο στραγγαλισμός 2,5 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς νερό, ρεύμα και καύσιμα, που ανακοινώθηκε επίσημα από το Ισραήλ, παρουσιάζεται ως… «πολιορκία».

Σε πλήρη ΝΑΤΟϊκή ευθυγράμμιση όλα τα αστικά Κόμματα, απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό!!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που με τις απαράδεκτες ανακοινώσεις τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις είναι διπλά εκτεθειμένοι, γιατί από το 2015 σφυρίζουν αδιάφορα και αρνούνται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με την σχετική, ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής. Όλα τα αστικά κόμματα και επιτελεία, σε πλήρη ευρωΝΑΤΟική ευθυγράμμιση,  στήνουν στο απόσπασμα το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να παλεύει ενάντια στην κατοχή.

Με φόντο τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης και τη «στρατηγική σχέση» Ελλάδας – Ισραήλ, που εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, τα αστικά επιτελεία λυσσάνε απέναντι σε οτιδήποτε ξεσκεπάζει την ευρωΝΑΤΟική μονοφωνία. Το έργο είναι γνωστό: Όποιος καταγγέλλει το χρόνιο έγκλημα της κατοχής της Παλαιστίνης και το αναφαίρετο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αγωνίζεται για τον τερματισμό της είναι… φιλο-«τρομοκράτης».

Καμία Εμπλοκή – Καμία Συμμετοχή στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης!

Κόντρα λοιπόν σε όσους καλούν τον λαό να συνταχθεί με το κατοχικό ισραηλινό κράτος και να εμπλακεί ακόμα πιο βαθιά σε σχεδιασμούς που βρωμάνε μπαρούτι, απέναντι στους διάφορους θιασώτες των «ίσων αποστάσεων» μεταξύ θύτη και θύματος, αυτό που τώρα επείγει είναι να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, η στήριξη στον αγώνα του για ελεύθερη πατρίδα. Καμία εμπλοκή και καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων της χώρας, στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Να αποσυρθούν τώρα οι δυνάμεις που συμμετέχουν όπως η φρεγάτα “Ψαρά” που συνοδεύει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford», που πλέει προς το Ισραήλ, με πλήθος πολεμικών σκαφών.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Για αυτό χρειάζεται να ενταθεί η λαϊκή στήριξη και η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με του λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα του.

  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Η Διοίκηση