ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ 10.00ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Μοιράσου το άρθρο!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!!

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ!!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ χαιρετίζει όσους τόλμησαν , θαρραλέα βγήκαν στο δρόμο του αγώνα απεργώντας στις 10 του Ιούνη ! Όλους όσους σήκωσαν στους ώμους τους την ευθύνη να απαντήσουμε στην πρόκληση. Δείχνοντας με αποφασιστικότητα πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε ως σύγχρονοι σκλάβοι!

Στείλαμε ξεκάθαρα το μήνυμά μας στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματικούς ομίλους  που τόλμησαν να φέρουν αυτό το αντεργατικό έκτρωμα στην βουλή.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΝΗ (ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00Π.Μ Κ.ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ 7:30Μ.Μ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ)

Να το πάρουν τώρα πίσω ! Δεν διορθώνεται ! Δεν βελτιώνεται !

Υψώνουμε την φωνή μας, το ανάστημά μας δείχνοντας πως δεν ήμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε την ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας στους εκμεταλλευτές μας.

Έχουμε υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι γονείς μας, το 8ωρο και τα δικαιώματα, να το παραδώσουμε εμείς στα παιδιά μας. Εκπροσωπούμε το δίκιο των πολλών, της εργατικής τάξης. Εμείς παράγουμε τα κέρδη τους, εμείς είμαστε αυτοί που οικοδομούμε το μέλλον, εμείς είμαστε που τραβάμε την κοινωνία μπροστά. Δε θα αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας!

Οι εργαζόμενοι έχουν νοιώσει στο πετσί τους πάρα πολλά όλα τα προηγούμενα χρόνια. Την μείωση των μισθών, του εισοδήματος, των δικαιωμάτων . Είναι επικίνδυνη αυταπάτη εάν νομίσει κάποιος πως και πάλι μπορεί να προσαρμόσει την ζωή του στο εργασιακό μεσαίωνα με μια νέα μείωση των απαιτήσεων .  Σήμερα απέναντι σε ένα τέτοιο χτύπημα δεν υπάρχει περιθώριο για κανέναν να δείξει την παραμικρή ανοχή. Κανένας συμβιβασμός με την βαρβατότητα που φέρνουν!

Το σκύψιμο του κεφαλιού, η μείωση των απαιτήσεων και η σιωπηρή παράδοση των δικαιωμάτων δεν οδήγησε πουθενά. Κανένας συμβιβασμός δεν γλίτωσε κανέναν εργαζόμενο από τα χειρότερα . Όποιος είπε φτάνει που δουλεύω, η κατάληξη είναι να ζω μονάχα για να δουλεύω.

Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να εκβιάσουμε την φαντασία μας για να αποδεχθούμε ως εκσυγχρονισμό, ως κάτι το μοντέρνο τα όσα φέρνει το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης. Καμιά πλευρά της ζωής του εργαζόμενου δεν μένει ανεπηρέαστη, δεν γλιτώνει από την διάλυση όλων των κατακτήσεων που ξεχωρίζουν τους εργάτες από τους δούλους. Κανένας εργαζόμενος στο ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα δεν ξεφεύγει από αυτή τη λαίλαπα!

Γιατί παντού σήμερα οι εργαζόμενοι βιώνουν την εντατικοποίηση, την εξουθένωση, την εκμετάλλευση μέχρις εσχάτων! Γιατί κανένα αίτημα των μεγαλοεργοδοτών δεν έμεινε έξω από ένα σχέδιο νόμου που τους χαρίζει στο πιάτο τη ζωή του εργαζόμενου, χωρίς κανένα όριο στην εκμετάλλευση!

Δηλαδή να δουλεύουμε 10 έως 13 ώρες δουλειά την ημέρα μέχρι και 78 ώρες την εβδομάδα και να αμοιβόμαστε με ρεπό. Με αύξηση των υπερωριών ειδικά στην βιομηχανία τουλάχιστον κατά 64%(από 97 σε 150) ετησίως. Με παραπέρα κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας για δεκάδες κλάδους ακόμη(όπως μεταφορές, logistics, data centers, λιμάνια, λογιστήρια, εμπόριο, σκυρόδεμα κα). Με  Τηλεργασία χωρίς όρια όταν ένας εργαζόμενος θα μπορεί να είναι σε κατάσταση ετοιμότητος (stand by) ,όλο το 24ωρο. Με απελευθέρωση των απολύσεων που ακόμη και να μια απόλυση να κριθεί άκυρη στα δικαστήρια ο εργοδότης θα έχει δεκάδες τρόπους να αποφύγει να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο. Με χτύπημα των συνδικάτων και του δικαιώματος της απεργίας!

Όλοι στο πόδι!

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση οργανώνουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας μετά και την επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Μάη . Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς όλες τις πλευρές «Ούτε λεπτό εφησυχασμός. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή».

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

ΤΩΡΑ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση. Τώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να μας πάει 100 χρόνια πίσω. Την στιγμή που βιομήχανοι, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες αυξάνουν τα κέρδη τους μέρα με την μέρα, θέλουν εμείς να βυθιστούμε σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια. Να δουλεύουμε περισσότερο και να πληρωνόμαστε λιγότερο!

Με απειλές, ψέματα και συκοφαντίες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους ώστε να κρύψουν τους πραγματικά αντεργατικούς σχεδιασμούς τους, για να ξεπεράσουν την κρίση τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Απαντάμε με ψηλά το κεφάλι!!!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα Σωματεία, να μη επιτρέψουν αυτή την νέα συνέχεια της επίθεσης σε βάρος μας, να δώσουν ακόμη μια ηχηρή απάντηση στη βαρβαρότητα που νομοθετεί η κυβέρνηση.

Απαιτούμε :

  • Να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό έκτρωμα που έφερε στη βουλή η κυβέρνηση. Να μην ψυφιστεί!
  • Να καταργηθεί όλη η αντεργατική νομοθεσία και διατάξεις που αφορούν τον εργάσιμο χρόνο, τις εργασιακές σχέσεις τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζόμενων.
  • Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.
  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.
  • Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή.
  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!