ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ Δευτέρα 5 Απρίλη -7:00μμ(εκκίνηση από το ΕΚΝΛ)

Μοιράσου το άρθρο!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !!!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καταγγέλλει με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο το νέο περιστατικό βίας και τρομοκρατίας αυτή την φορά ενάντια σε παρέα 13χρονών μαθητών στο πάρκο του Αγ. Αντωνίου, που συνέβη πριν λίγες μέρες στην πόλη μας.  Η κυβέρνηση επιλέγει με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα ακόμη μήνυμα αυταρχισμού στην νέα γενιά που αγωνίζεται και παλεύει . Δεν μπορεί να «χωνέψει» που οι νέοι άνθρωποι δεν σιωπούν αλλά είναι στους δρόμους και διεκδικούν τα δικαίωμά τους στην μόρφωση με ασφαλή, ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια.

 Τα συνεχόμενα περιστατικά του τελευταίου χρονικού διαστήματος  αποδεικνύουν πως όλη αυτή η απρόκλητη αστυνομική βία δεν είναι μεμονωμένο γεγονός καθώς παίρνει συστηματικό χαρακτήρα και μαρτυρά πως είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική επιλογή καθώς συνδέεται με την προσπάθεια ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας.

Όλα αυτά δεν είναι «εμμονές» μιας κυβέρνησης ή ενός κόμματος και ειδικά τώρα που η λαϊκή δυσαρέσκεια δυναμώνει εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας σε βάρος των λαϊκών αναγκών, της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας. Η ένταση της καταστολής είναι απαραίτητο συμπλήρωμα των προσπαθειών χειραγώγησης από την κάθε κυβέρνηση, το κράτος, τα αστικά επιτελεία.  Είναι προανάκρουσμα για την νέα επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωή μας, για την ένταση της εκμετάλλευσης προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική του κυβερνητικού αυταρχισμού και τα συνεχή περιστατικά αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας ενάντια στην ένταση της καταστολής.

Καλούμε τον λαό να διεκδικήσει εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του, να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική. Πίσω από τις μάσκες μας είχαμε κι έχουμε φωνή!  Η τρομοκρατία δεν θα περάσει , του λαού η πάλη θα την σπάσει!

Η  Διοίκηση

Περιγραφή: ergatiko-kentro-larisa.jpg