ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Μοιράσου το άρθρο!

Για την απεργία των εργαζομένων στην Cosco με αφορμή το θανατηφόρο  εργατικό ατύχημα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν.Λάρισας , οι εργαζόμενοι της πόλη μας στεκόμαστε δίπλα στους απεργούς συναδέλφους-εργαζόμενους της Cosco που δίνουν έναν παλικαρίσιο αγώνα για να προστατεύσουν την ζωή τους από την εργοδοτική ασυδοσία.

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα που αφαίρεσε την ζωή ενός νέου ανθρώπου του Δημήτρη Δαγκλή ο οποίος πάλευε για το μεροκάματο στο κάτεργο της Cosco, είναι ακόμη μια τραγική απόδειξη πως η προστασία της ζωή των εργατών δεν αποτελεί παρά μονάχα κόστος για τους μεγαλοεργοδότες και τις πολυεθνικές , μπροστά στην ακόρεστη δίψα τους για κέρδη. Η προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζόμενων στον χώρο εργασίας είναι «ψιλά γράμματα» μπροστά σε τέτοιους «υπέρτατους στόχους». Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα αυτή την περίοδο που η πανδημία είναι σε έξαρση.

Στους περισσότερους εργασιακούς χώρους δεν υπάρχουν επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας ή και να υπάρχουν είναι μόνο στα χαρτιά. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους έχουν απαξιωθεί και υπολειτουργούν και δεν μπορούν να κάνουν ελέγχους σε εργασιακούς χώρους, είναι ένα κτύπημα για την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλείας. Σε αυτές τις συνθήκες είναι καθημερινό φαινόμενο τα εργατικά ατυχήματα σε χώρους εργασίας  καθώς και η πίεση που ασκεί η εργοδοσία στους συναδέλφους για να μην διεκδικούν κανένα μέτρο ασφαλείας στους χώρους εργασίας γιατί αυτό είναι «επιζήμιο»-«κάνει κακό» στην επιχείρηση και τους ίδιους .

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Cosco , που δίχως ίχνος ντροπής, ξεπερνώντας κάθε πρόκληση όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των εργαζομένων και του Σωματείου τους αλλά τους σέρνει στα δικαστήρια γιατί υψώνουν το ανάστημά τους και τα απαιτούν , κηρύσσοντας παράνομη την απεργία.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους απεργούς εργάτες , στεκόμαστε δίπλα στον δίκαιο αγώνα τους. Η μεγαλοεργοδοσία θα πάρει απάντηση με το δυνάμωμα του αγώνα , της αλληλεγγύης, της οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς. Αυτό μας δείχνουν οι εργαζόμενοι της Cosco με την πολυήμερη απεργιακή τους κινητοποίηση.

Καλούμε τους συναδέλφους της περιοχής μας να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να απαντήσουν δυναμικά το επόμενο διάστημα και να απαιτούνε καθημερινά άμεσα μέτρα ασφαλείας, τη δημιουργία Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλείας και να σταματήσει τώρα η εντατικοποίηση της εργασίας και να παλέψουν  για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με σύγχρονα δικαιώματα μέσα από την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ