Στην οργάνωση η δύναμη-στον αγώνα η ελπίδα-όπλο μας η αλληλεγγύη!

Μοιράσου το άρθρο!

Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ 18 & 19 Ιούνη 2022

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ σε πρόσφατη συνεδρίαση της αποφάσισε την συμμετοχή της στην μεγάλη Πανελλαδική Σύσκεψη που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο(Π.Α.ΜΕ.) στις 18 & 19 Ιούνη, στο κλειστό γήπεδο «Αριστείδης Παπαμιχαήλ» στην Δραπετσώνα του Πειραιά.

Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες που σημαδεύει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η συνεχής ένταση της επίθεσης στη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Είναι μια   πλατιά, συλλογική διαδικασία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι μια ανοιχτή, ζωντανή συζήτηση για την πείρα των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος αλλά και του τι «χρειάζεται σήμερα να γίνει» μπροστά σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους. Είναι μια μεγάλη συζήτηση για  το πως πρέπει σήμερα να είναι το  εργατικό κίνημα για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους να ανοίξουν τον  δρόμο για τη ζωή που τους αξίζει  αλλά και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να το πετύχουμε.

Καλούμε όσους αγωνιούν και προβληματίζονται για το μέλλον του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, δεν συμβιβάζονται με τη γραμμή της υποταγής, του συμβιβασμού, του ψευδεπίγραφου “κοινωνικού διαλόγου’” και της συνδιαλλαγής για τα πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι ώστε να μην θίγεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Σε όλους όσους λένε «φτάνει ως εδώ, δεν πάει άλλο» ενώ παλεύουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στην υγεία και την ζωή.  Να καταθέσουν την δική τους πείρα, τον δικό τους προβληματισμό, την σκέψη τους για το πώς θα δυναμώσει ο αγώνας μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε αυτή την μεγάλη συζήτηση σε όλα τα συνδικάτα , κάθε συνδικαλιστή της περιοχής μας που συναντηθήκαμε στις  απεργίες, στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Με όσους βρεθήκαμε  στους αγώνες για τις συλλογικές συμβάσεις, κόντρα στις απολύσεις και για το δικαίωμα στην εργασία, σε όσους δε συμβιβάζονται με το άδικο. Μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες να αποφασίσουν την δική τους συμμετοχή.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ  έχει καταλήξει για τις επόμενες ημέρες  ένα πρόγραμμα με επαφές και συναντήσεις με σωματεία της περιοχής  μας αλλά και περιοδειών , ενημέρωσης, συζήτησης με  τους ίδιους των εργαζομένους στους χώρους δουλειάς της περιοχής μας. Συγκεκριμένα στελέχη της Διοίκησης θα περιοδεύσουν :

Δευτέρα 30/05

Βιομηχανίες τροφίμων ΜΕΛΙΣΣΑ  και PVG Hellas

Βιομηχανία μετάλλου EXALCO(ΠΕΟ Λάρισας-Αθήνας)

Τρίτη 31/05

Βιομηχανία τροφίμων PFS

Τετάρτη 1/06

Βιομηχανία μετάλλου EXALCO(ΠΕΟ Λάρισας-Θεσσαλονίκης)

Βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου ALFA WOOD

Βιοτεχνία ποδηλάτων ORIENT

Βιομηχανία μετάλλου COSMOS

Η Διοίκηση