ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Μοιράσου το άρθρο!

Δελτίο Τύπου 3/10/2017

 

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 8 Οκτώβρη 2017 και ώρα 6 μ.μ στα γραφεία του, για την έναρξη για 6η συνεχή χρονιά των δωρεάν μαθημάτων σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου παιδιά ανέργων, σύσκεψη με τους μαθητές-γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η οργάνωση των δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά ανέργων, αποτελεί πράξη ταξικής αλληλεγγύης, στο πλαίσο της γενικότερης δράσης του για την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.

Με την στήριξη μαθητών-παιδιών ανέργων, το ΕΚΝΛ θέλει να δώσει το μήνυμα στους ανέργους, ότι δεν είναι μόνοι τους απέναντι στο πρόβλημα της ανεργίας και όλα τα άλλα βάσανα που μας φορτώνει το εκμεταλλευτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν.

Υπάρχει στη Λάρισα το ταξικό Εργατικό Κέντρο και πολλά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στα οποία πρέπει να συσπειρωθούν οι άνεργοι και να παλεύουμε από κοινού για τα δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, για την χορήγηση σε όλους τους άνεργους επιδόματος ανεργίας 600 ευρώ το μήνα χωρίς προϋποθέσεις για όσο είναι κάποιος άνεργος. Για να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να σταματήσουν οι κατασχέσεις και να παγώσουν τα δάνεια και οι οφειλές σε τράπεζες και δημόσιο, να έχουν όλοι ρεύμα, νερό, θέρμανση και φυσικά το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση την οποία έχουμε ακριβοπληρώσει με άμεσους και έμμεσους φόρους.

 

Η Διοίκηση