Σύσκεψη πλημμυροπαθών στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Μοιράσου το άρθρο!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Σύσκεψη

Καλούμε τις Επιτροπές Πληγέντων-Πλημμυροπαθών  για να συζητήσουμε την συνέχεια του αγώνα μας για την πλήρη αποκατάσταση της ζωής μας από τις φονικές πλημμύρες.

Τετάρτη 24 Απρίλη, 6:00μμ

Αίθουσα Συνελεύσεων του ΕΚΝΛ(Εργατικής Πρωτομαγιάς 6).

Έχουν περάσει πάνω από 7 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας. Μέχρι σήμερα τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρειας και Δήμων είναι ελάχιστα σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα. Επιπλέον ένα μεγάλο μέρος των πληγέντων δεν έχει πάρει ούτε κι αυτή την πρώτη πενιχρή αρωγή ενώ έχουν αποκλειστεί από κάθε στήριξη περιπτώσεις όπως για παράδειγμα πλημμυρισμένα υπόγεια.

7 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες όχι μόνο δεν υπάρχει ακόμη καμία δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης, του κράτους για ουσιαστική λύση στα οξυμένα προβλήματα των πλημμυροπαθών αλλά ζητάει και τα ρέστα, αναιρώντας στην πράξη ακόμη και τα ελάχιστα που υποσχέθηκαν. Όπως έγινε με τα ραβασάκια της ΑΑΔΕ πού έστειλε τον  ΕΝΦΙΑ σε εκατοντάδες πλημμυροπαθείς, όταν πολλοί από αυτούς δεν έχουν επιστρέψει καν στα σπίτια τους.

Ούτε δεκάρα δεν θέλουν να χαρίσουν η από τον κρατικό «κουρβανά» που γίνεται με την φοροαφαίμαξη του λαού , όταν κατά 95% είναι ο σχεδόν αποκλειστικός αιμοδότης των φορολογικών εσόδων αυτού του κράτους. Αυτό λοιπόν το κράτος  περιπαίζει του πληγέντες, αδιαφορώντας για τα αιτήματά τους. Ταλαιπωρεί απάνθρωπα με απίστευτες γραφειοκρατικές διαδικασίες χωρίς στην ουσία να τους ενημερώνει για αυτές καθώς στην πολύπαθη περιοχή μας δεν διαθέτει ούτε ένα παράρτημα της περίφημης ΔΑΕΦΚ για να απευθυνθούν,  την ίδια στιγμή που ηλεκτρονικά («εν ριπή οφθαλμού»)πλειστηριάζει τα σπίτια χιλιάδων λαϊκών οικογενειών.

Ελπίζουν να συνηθίσουμε αυτή την κατάσταση για να απογοητευτούμε και να παραιτηθούμε! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στο δρόμο. Και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς αφού δεν είμαστε στις προτεραιότητες τους, δεν είναι στις προτεραιότητες ούτε η αποκατάσταση , ούτε η προστασία των ζωών μας, της περιουσίας μας. Προτεραιότητες έχουν τα διάφορα επιχειρηματικά σχέδια για νέα κέρδη στις πλάτες μας.

Γι΄αυτό είναι ανάγκη να συζητήσουμε την συνέχεια αυτού αγώνα, να δυναμώσει η προσπάθεια διεκδίκησης, να τους αναγκάσουμε να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας!

Τα προβλήματα μας είναι κοινά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί!

Απαιτούμε :

  • Αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
  • Τώρα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία.