ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!!!

Μοιράσου το άρθρο!

Την Πέμπτη 29/06 αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στην οποία υπήρχαν 325 επιβάτες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Hellenic Train) που κατευθυνόταν από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, ακινητοποιήθηκε για μιάμιση περίπου ώρα στη σήραγγα του Όθρυος, ύστερα από βλάβη που προκλήθηκε στη μηχανή του τραίνου. Για ένα μεγάλο διάστημα μάλιστα δεν υπήρχε ούτε φωτισμός ούτε κλιματισμός, λόγω της διακοπής ρεύματος.

Τέσσερις μήνες μετά το έγκλημα στα Τέμπη και τα πράγματα στον Σιδηρόδρομο όχι μόνο παραμένουν ίδια αλλά χειροτερεύουν με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με όλες εκείνες τις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα. 

Το νέο περιστατικό ήρθε να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει μετά το έγκλημα των Τεμπών. Κράτος και ιδιώτες συνεχίζουν τον ίδιο εγκληματικό δρόμο αφήνοντας εκτεθειμένο το προσωπικό και τους επιβάτες σε καθημερινούς κινδύνους. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί για την πρόληψη ατυχημάτων. Η τηλεδιοίκηση και η φωτοσήμανση δεν λειτουργούν και την ίδια στιγμή, το σύνολο του δικτύου και των γραμμών παραμένει σε άθλια κατάσταση, εξαιτίας της απουσίας συντήρησης και της έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση καταγγελία της ΔΕΣΚ – Σιδηροδρομικών  διαπιστώνεται καθημερινά να εμφανίζονται σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με την υποδομή αλλά και με το τροχαίο υλικό. Συνεχείς βλάβες στο δίκτυο, βλάβες στο τροχαίο υλικό, καθυστερήσεις δρομολογίων. Οι εργαζόμενοι ξανά στην υπερεργασία.

Μπροστά στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας διάλέγουμε τις ζωές μας. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλη υπομονή. Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα.

Απαιτούμε :

  • Άμεσα μέτρα ασφαλείας για την μετακίνηση με τον σιδηρόδρομο
  • Μέτρα ασφαλούς διέλευσης του σιδηρόδρομου από την πόλη μας – Υπογειωποίηση των γραμμών.