Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ

Μοιράσου το άρθρο!

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ που με το δόγμα «Νόμος και Τάξη» και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου φέρνει αλλαγές στη λειτουργία και το σκοπό που επιτελεί το ΚΕΘΕΑ. Η μεθόδευση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που με τη συμβολή και της προηγούμενης κυβέρνησης έχει αμβλυνθεί το μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, κυρίως στις νεότερες ηλικίες.

Η σημερινή κυβέρνηση πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, σε συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύοντας και καταργόντας το χαρακτήρα και τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ. Με την ενέργεια αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει την άσκηση της ίδιας “αντιναρκωτικής πολιτικής” που συμβιβάζεται με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης. Πρόκειται για την πολιτική της ΕΕ που προωθεί σαν κύρια μορφή “θεραπείας” την χορήγηση υποκατάστατων και τη μεγαλύτερη περιθωριοποίηση των χρηστών

Απαξιώνει ακόμα περισσότερο την πρόληψη και θεραπεία, συντηρώντας και διογκόνωντας το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης προς ώφελος του συστήματος.

Το ΕΚΝΛ στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ και παλεύει για τα συγκροτημένα εργασιακά τους δικαιώματα.

Καλεί τον λαό να αντιδράσει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, να ορθώσει τοίχο απέναντι στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, στην υποβάθμιση της πρόληψης και της θεραπείας και να παλέψει ώστε :

  • Να ασκηθεί αντιναρκωτική πολιτική με τη δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν Ενιαίου Φορέα Πρόληψης – Θεραπείας – Κοινωνικής Επανένταξης.
  • Να δοθεί βάρος στην πρωτογενή πρόληψη με στόχο τη μείωση της ζήτησης ναρκωτικών.
  • Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ και να ενισχυθεί με νέες μονάδες, με επαρκές και μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να στηριχθούν τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα ως το κύριο μοντέλο θεραπείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ