Το Συνδικάτο Τροφίμων Λάρισας διαμαρτυρήθηκε έξω από τον ΟΑΕΔ για το εποχικό βοήθημα

Μοιράσου το άρθρο!

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Η κονσερβοποιία ΕΛΒΑΚ, είναι χαρακτηρισμένη ως ¨ΕΠΟΧΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ¨ και οι εποχιακά απασχολούμενοι παίρνουν Ταμείο Ανεργίας έχοντας τις προϋποθέσεις του Ν.1836/89.

Οι εποχιακοί εργαζόμενοι στην ΕΛΒΑΚ δεν έχουν καμία ευθύνη για το γεγονός ότι στην παραγωγική περίοδο το καλοκαίρι του 2021, η επιχείρηση μείωσε την παραγωγή και το χρονικό διάστημα της απασχόλησής τους, λόγω της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την COVID 19.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγεί την κυβέρνηση στην απαράδεκτη ενέργεια να στερεί απο 150 περίπου εποχικά εργαζόμενους στην επιχείρηση, να λάβουν το επίδομα ανεργίας (επειδή η επιχείρηση, για τους παραπάνω λόγους χαρακτηρίστηκε ως μη εποχιακή!!!), καταδικάζοντάς τους στην ανεργία και στην απόλυτη αδυναμία να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις ανάγκες τους, την ώρα που η ακρίβεια εκτινάχθηκε στα ύψη στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα είδη θέρμανσης, διατροφής και όλες τις κοινωνικές ανάγκες.

Η κυβέρνηση εδώ και τώρα, να δώσει λύση στο πρόβλημα δίνοντάς το επίδομα ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους της ΕΛΒΑΚ και κάθε άλλης επιχείρησης που βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, όπως δόθηκε και το 2020 με υπουργική απόφαση».