Όλοι στην Απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη και στη συγκέντρωση 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία

Μοιράσου το άρθρο!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ολοι στην 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Παρασκευή 12 Γενάρη 2018 και στην συγκέντρωση του ΕΚΝΛ, στις 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία

 

  • Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα συνδικάτα!

  • Υπογραφή ΕΓΣΣΕ και επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751  ευρώ. Επαναφορά των ΣΣΕ και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

  • Όχι στην φοροληστεία και στις κατασχέσεις εργατικών-λαϊκών σπιτιών!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανοίγει το 2018, με ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, φέρνοντας για ψήφιση στη Βουλή νέο αντεργατικό-αντιλαϊκό Πολυνομοσχέδιο, με τα προαπαιτούμενα για να κλείσει την 3η αξιολόγηση με τους συνεταίρους της Ε.Ε και ΔΝΤ, που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα θέλει να βάλει στο «γύψο» το δικαίωμα στην απεργία και στην συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, επιδιώκοντας έτσι να εξυπηρετήσει καλύτερα την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Το «μεταμνημονιακό μέλλον» που αναφέρει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, είναι “αέρας κοπανιστός” για να πιαστεί στον ύπνο ο λαός. Η ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης, για να διαμορφώνεται το κατάλληλο περιβάλλον για τους διάφορους «επενδυτές».

Όσο κι αν λέει η κυβέρνηση ότι επιστρέφουμε στην «κανονικότητα», η εργασιακή ζούγκλα, που έχει συνδιαμορφώσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, γίνεται όλο και πιο άγρια.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι πολλοί εργοδότες και φέτος δεν κατέβαλαν δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους. Πολλοί το καταθέτουν στον τραπεζικό λογαριασμό του εργαζόμενου και μετά τον αναγκάζουν με την απειλή της απόλυσης, να επιστρέψει το σύνολο ή μέρος αυτού πίσω, κι αν αρνηθεί απολύεται, όπως έκανε επιχείρηση εστίασης στην πόλη μας. Αυτό το πρόβλημα έχει επεκταθεί και στην καταβολή του μισθού, αφού υπάρχουν και στην περιοχή μας, εργοδότες που βάζουν τον μισθό στον τραπεζικό λογαριασμό του εργαζόμενου και τον αναγκάζουν, μέρος αυτού να το επιστρέψει στον εργοδότη, κάτω από την απειλή της απόλυσης. Σε πολλές επιχειρήσεις, εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με συμβάσεις 4ωρης ημερήσιας εργασίας, αλλά στην πράξη αναγκάζονται με την απειλή της απόλυσης, να εργάζονται 8 και πλέον ώρες, χωρίς όμως να αμείβονται και να ασφαλίζονται για τις επιπλέον ώρες. Σε αρκετές επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι έχουν αρκετούς μήνες να πληρωθούν, άλλες αναγκάζουν τους εργαζόμενους να εργάζονται υπερωρίες και αργίες, χωρίς να πληρώνονται γι’ αυτές, σε άλλες να τους δίνουν κουπόνια έναντι του μισθού ή της υπερωρίας που δούλεψαν.

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το χτύπημα της απεργίας, για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτά και αγωνίζεται, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης και της καταστολής πάνε μαζί!

Η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει μαζί με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Επιχειρούν να βάλουν στο γύψο τους αγώνες της εργατικής τάξης, να υψώσουν εμπόδια και περιορισμούς στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος και στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, να βάλουν χέρι στη δράση των σωματείων.

Με την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, ποινικοποιείται η δράση όσων αντιστέκονται απέναντι στους πλειστηριασμούς, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτήν την αδικία καθώς ο αγώνας για την προστασία της πρώτης κατοικίας θεωρείται κακούργημα! Μετά την αυτόφωρη διαδικασία όσων αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς, ετοιμάζουν βαρύ πλήγμα στο απεργιακό δικαίωμα, υλοποιώντας τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.

Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα για το πλήρες ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, όταν ήδη με το σημερινό πλαίσιο, το 90% των απεργιών κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές. Στόχος είναι να αποδυναμωθεί το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα, να παραδοθούν αιχμάλωτοι και ανοργάνωτοι οι εργαζόμενοι στις ορέξεις των εργοδοτών. Η κυβέρνηση επιλέγει να χτυπήσει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, εκεί που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση.

Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο!

Το έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα!

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αγγίξει!

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, αποκαλύφθηκε ακόμα μια φορά η σύμπνοια του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-εργοδοσίας αλλά και των κομμάτων που ψήφισαν όλα τα μνημόνια, των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), που αποτελούν τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι δυνάμεις αυτές στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, απέρριψαν την πρόταση για 24ωρη απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης “αξιολόγησης”, που παράλληλα βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία. Οι ίδιες δυνάμεις έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να υπονομεύσουν την απεργία που έγινε στις 14/12, καλλιεργούν μόνιμα την ηττοπάθεια.

 

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, μαζί με άλλα Ε.Κ και Ομοσπονδίες, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αποφάσισαν 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12/1, για:

  • Να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα στην απεργία, την συνδικαλιστική οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.  Γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία!
  • Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, υπογραφή ΕΓΣΣΕ, επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των βασικών αναγκών μας.
  • Να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής –λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη.
  • Για να σταματήσει η φοροληστεία, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.
  • Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Κάθε εργοστάσιο και τόπος δουλειάς, κάθε λαϊκή γειτονιά, να γίνει πυρήνας δράσης και αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές, αλλά και με την πάλη μας οι προηγούμενες να καταργηθούν. Κανένας εργάτης και άνεργος, δεν πρέπει να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας μας, μπορεί να ανατρέψει αυτή την άθλια κατάσταση.

Όλοι στην Απεργία 12 Γενάρη και στη συγκέντρωση 10.30 π.μ, στην Κ. Πλατεία!