Όλοι στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, μαζί με την ΕΟΑΣΝΛ την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη, στις 10 π.μ στη ΔΕΗ

Μοιράσου το άρθρο!

Συνάδελφοι

Τους τελευταίους μήνες ζούμε ένα πραγματικό συνεχές ηλεκτροσόκ από τις απανωτές ανατιμήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ! Οι λογαριασμοί έρχονται διαρκώς φουσκωμένοι έως και 40%-50% ή παραπάνω σε πολλές περιπτώσεις.

Χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται ή θα βρεθούν χωρίς ρεύμα, χωρίς δυνατότητα θέρμανσης. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε τα όσα αναφέρει η έκθεση του Παρατηρητήριου Ενεργειακής Φτώχειας στην Ευρώπη 3 χρόνια πριν ακόμα (για το 2018), σύμφωνα με την οποία το 22,7% του πληθυσμού της Ελλάδας αδυνατούσε να διατηρήσει ζεστό το σπίτι του το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, ενώ το 35,6% δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς ενέργειας.

Η κατάσταση επιβαρύνεται από την  πολιτική των παρόχων ρεύματος οι οποίοι κόβουν με την πρώτη ευκαιρία το ρεύμα στα λαϊκά νοικοκυριά που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα πανάκριβα τιμολόγια, ενώ και τα τέλη επανασύνδεσης και οι διακανονισμοί έχουν δυσβάσταχτους όρους καθιστώντας αδύνατο για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν σε όρους κυριολεκτικά σφαγής. Κόβουν το ρεύμα ακόμα και σε οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς προτεραιότητά τους είναι να εισπράξουν χρήμα, μη λογίζοντας την οικονομική κατάσταση ή άλλες ειδικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας καταναλωτής.

Όλα αυτά δεν είναι παρά ακόμη ένας τρόπος να αδειάζει το πορτοφόλι, να αδειάζει η τσέπη μας, η ληστεία στο εισόδημά μας για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων να μεγαλώνει.  Πολύ περισσότερο που δεν μιλάμε μόνο για κύμα ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά για ένα τσουνάμι αυξήσεων στις τιμές όλων των αγαθών που χρειαζόμαστε να ζήσουμε. Η ακρίβεια μειώνει το καλάθι των εμπορευμάτων που αγοράζουν οι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, η οποία είναι πολύπλευρη. Γι΄αυτό τα περίφημα “αντισταθμιστικά” μέτρα για τα οποία κομπάζει η κυβέρνηση, δεν καλύπτουν “ούτε για ζήτω” τις τεράστιες απώλειες του εισοδήματός μας.

Συνάδελφοι

Η αύξηση της τιμής του ρεύματος δεν αποτελεί κάποια «παρενέργεια» , κάποιου «εξωγενή παράγοντα».  Η αποκλειστική αιτία είναι η πολιτική που ακολουθούν  η σημερινή και προηγούμενες κυβερνήσεις  για την «απελευθέρωση» της Ενέργειας εδώ και δεκαετίες, για την προώθηση της απολιγνιτοποίησης και της «πράσινης μετάβασης» για να θησαυρίσουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι που για να «επενδύσουν» απαιτούν εγγυημένη κερδοφορία. Την «εγγύηση» αυτή πληρώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι, ο απλός λαός με τα κάθε λογής πράσινα χαράτσια(«πράσινα τέλη» κλπ), όπως και τον «τζόγο» του χρηματιστηρίου ενέργειας  που «ποντάρουν» οι  μεγαλοεπιχειρηματίες !

Απέναντι σε αυτό το διαρκές έγκλημα στη ζωή μας, απέναντι σε αυτή την βάρβαρη πολιτική των κυβερνήσεων ,των επιχειρηματικών ομίλων παίρνουμε τα μέτρα μας! Οργανώνουμε την διεκδίκησή μας την Πέμπτη 16/12, στις 10:00πμ στην ΔΕΗ. Να πάρουν τώρα πίσω τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα , άμεση μείωση της τιμής του ρεύματος τουλάχιστον στο 50% . Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό! Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις!

Δεν συμβιβαζόμαστε τον 21ο αιώνα οι οικογένειές μας να ζούνε στο σκοτάδι και το κρύο!

Η Διοίκηση