1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – ΗΜΕΡΑ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ – Συγκέντρωση και πικετοφορία στις 7 μ.μ

Συγκεντρώση και πικετοφορία οργανώνει το Εργατικού Κέντρο Λάρισας με αφορμή την παγκόσμια μέρα των συνδικάτων ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό (φώτο απο το μπλοκ του Εργατικού κέντρου στην αντιπολεμική πορεία της Θεσσαλονίκης )

Μοιράσου το άρθρο!

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – ΗΜΕΡΑ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟ

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2017 –  Συγκέντρωση και πικετοφορία  στις 7 μ.μ, Πλατεία Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Η 1η Σεπτέμβρη, έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα πάλης των συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον φασισμό, γιατί αυτή την ημέρα το 1939, η Ναζιστική Γερμανία, ξεκίνησε επίσημα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος στοίχισε πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρούς, εκατομμύρια τραυματίες και τεράστιες καταστροφές.

78 χρόνια μετά, η πάλη των εργαζομένων ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, ενάντια στην συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, ενάντια στις δαπάνες για τους νατοϊκούς εξοπλισμούς, ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό, συνδυασμένα με την πάλη ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση, είναι ανάγκη να δυναμώσει, γιατί μεγαλώνουν οι πολεμικοί κίνδυνοι και η ταξική εκμετάλλευση. Οι εστίες των πολεμικών συγκρούσεων εκτείνονται από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Στους ανταγωνισμούς εμπλέκονται ισχυρές δυνάμεις (ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσία) και συμμετέχουν δραστήρια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και άλλων χωρών της Βαλκανικής, της Μ. Ανατολής και της Μεσογείου, για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, των αγορών, σε όφελος των μονοπωλίων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, δεν είναι καθόλου αθώες, ούτε παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας, αλλά συμμετέχουν στα γεμάτα μέσα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε και αυτοτελώς, στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους πολέμους. Στηρίζουν τους εμπόρους όπλων, τους πετρελαιάδες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές. Από κοινού ελληνικά και τουρκικά πλοία και αεροπλάνα, ελληνικές και τουρκικές στρατιωτικές αποστολές συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλη τη γη, την ώρα που η τούρκικη επιθετικότητα και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις οξύνονται.

Η Ελλάδα δίνει το 2% του ετήσιου ΑΕΠ (4 δις. ευρώ) σε Νατοϊκούς εξοπλισμούς (το ψηλότερο από τις χώρες της Ευρώπης), όσο είναι το πακέτο των αιματηρών θυσιών του λαού που επέβαλαν η κυβέρνηση με την Ε.Ε, το ΔΝΤ, για τα κέρδη του κεφαλαίου.  Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι πληρώνουν το τεράστιο κόστος της συμμετοχής ελληνικών στρατιωτικών αποστολών για την διασφάλιση των καπιταλιστικών συμφερόντων, με τις περικοπές σε νοσοκομεία, συντάξεις, μισθούς.

Ο πόλεμος στη Συρία, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει ξεριζώσει εκατομμύρια, είναι αποτέλεσμα ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, μια πολύμορφης ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Δείχνει, πως ο καπιταλισμός, που αυξάνει τα πλούτη μιας «χούφτας» εκμεταλλευτών, «γεννά» την ίδια ώρα κρίσεις, κοινωνικά προβλήματα, τον πόλεμο, την προσφυγιά, με οδυνηρές συνέπειες για εκατομμύρια εργαζόμενους, λαϊκούς ανθρώπους.

Οι ιμπεριαλιστές με των λαών το αίμα τη γη ξαναμοιράζουν, για αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς.

Στα Βαλκάνια έχουμε ζήσει την εμπειρία του αιματηρού και καταστροφικού διαμελισμού κρατών με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αλλαγή των συνόρων.

Το ΝΑΤΟ εκτείνεται με στρατό και στόλο από τη Βαλτική μέχρι τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των δικών του μονοπωλίων στην περιοχή, έναντι των ανταγωνιστών τους.

Η ολομέτωπη επίθεση που καταδικάζει την εργατική τάξη στη χώρα μας και στις άλλες χώρες στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, αποτελεί τη μια όψη του νομίσματος της ταξικής πολιτικής. Την άλλη όψη αποτελεί ο άδικος, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, που εξαπολύουν για τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών ομίλων.

Μπροστά στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή μας, ορθώνουμε τείχος προστασίας της εργατικής τάξης και του λαού της χώρας μας και όλων των εργατών και των λαών της περιοχής μας, σε κοινή δράση και αλληλεγγύη μεταξύ μας και με τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις στην πρώτη γραμμή.

Παλεύουμε για όλα τα δικαιώματά μας, διεκδικώντας ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατικών, λαϊκών οικογενειών. Παλεύουμε ενάντια στην εκμετάλλευση και τους εκμεταλλευτές μας.  Αυτός ο αγώνας είναι άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα για καμιά συμμετοχή των χωρών μας στον πόλεμο που προετοιμάζουν οι εκμεταλλευτές μας με την εξουσία τους, τις κυβερνήσεις τους, τις συμμαχίες τους ΗΠΑ– ΝΑΤΟ– ΕΕ, ενάντια στους εργαζόμενους άλλων χωρών.

Οι αστοί εμφανίζουν ως «εθνικό συμφέρον» το ταξικό τους συμφέρον για τα κέρδη τους και σε περίοδο «ειρήνης» και στον πόλεμο. Δε θα ματώνουμε για τα κέρδη τους, δε θα σκοτωθούμε στον πόλεμο τους για το μοίρασμα των κερδών και των αγορών τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη και τους λαούς άλλων χωρών. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μια ζωή χωρίς πλούσιους και φτωχούς, αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει.

Γι’ αυτό το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί σε αγώνα για:

  • Να σταματήσουν όλοι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, φαντάροι, στρατιωτικές αποστολές. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Καμία συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Όχι στο μίσος των εθνικιστών, τις στρατιωτικές προκλήσεις και την στρατιωτική αναμέτρηση στο Αιγαίο. Κύπρος ενιαία, ανεξάρτητη, με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα.
  • Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και λαικών ελευθεριών.
  • Οχι στις πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ και για δράση έξω από τα σύνορα, διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
  • Αγώνας ενάντια στον φασισμό, τον εθνικισμό, τον σωβινισμό, το ρατσισμό και τους φορείς τους, απομονώνουμε παντού την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Δεν μπαίνουμε κάτω από την ξένη, εχθρική για μας, σημαία της πλουτοκρατίας της κάθε χώρας και των συμμάχων τους.

Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

Παλεύουμε ενάντια στους άδικους πολέμους, για την εξάλειψη των αιτιών τους.  Αλληλεγγύη το όπλο των λαών.