ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΤΗ ΔΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Μοιράσου το άρθρο!

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν στην περιφερειακή διεύθυνση Θεσσαλίας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), οι εποχιακά εργαζόμενοι στα εργοστάσια μεταποίησης αγροτικών προϊόντων της Λάρισας, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους όπως:

Να ενταχθούν στο νόμο 1836/89 που αναφέρεται σε όλα τα εποχιακά επαγγέλματα, ώστε να δικαιούνται τις παροχές αυτού του νόμου, όπως, επίδομα ανεργίας, εποχικό επίδομα.

Να χαρακτηρισθούν σαν εποχιακοί ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον αριθμό των εργαζομένων της επιχείρησης, ώστε να παίρνουν με 70 ένσημα και πάνω, όλοι το επίδομα ανεργίας.

Όσοι έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 30 ημερομίσθια και δεν παίρνουν ταμείο ανεργίας να τους δοθεί το εποχικό βοήθημα του Νόμου 1839/89.

Να μειωθούν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ στις 2.500 ένσημα, αφού όσοι εργάζονται αποκλειστικά σε αυτό τον κλάδο και πραγματοποιούν από 30 έως 150 ένσημα το χρόνο δεν θα πάρουν σύνταξη ούτε σε 60 χρόνια.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές, εκφράζοντας την στήριξη στον αγώνα τους.