Ο αγώνας των εργαζομένων της Cosco αγώνας όλων μας!

Μοιράσου το άρθρο!

Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας εργαζόμενους της Cosco που παλεύουν εδώ και μήνες με αξιoπρέπεια για να έχουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Που παλεύουν για να προστατεύσουν την ζωή τους από τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Ένας ακόμη συνάδελφος τραυματίστηκε σοβαρά, κινδυνεύοντας και για την ίδια του την ζωή, στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της Cosco. Ένας ακόμη εργαζόμενος στον βωμό των κερδών των πολυεθνικών που θεωρούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής κόστος, «ψιλά γράμματα» και τις απώλειες απλώς «αριθμούς».

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια καταστολής από την κυβέρνηση, την εργοδοσία που αντί να απολογούνται βγάζουν παράνομες τις απεργίες, στέλνουν τα ΜΑΤ, το λιμενικό απέναντι στους απεργούς. Που προκλητικά δύο μέρες πριν (28 Απρίλη-Παγκόσμια Ημέρα Υγείας-Ασφάλειας στην Εργασία) διά στόματος μιλούσε για «αναβάθμιση» της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Πόσοι συνάδελφοι εργαζόμενοι και στην περιοχή μας, σε εργοστάσια, σε χώρους δουλειάς είναι σε τέτοια θέση όπως οι εργαζόμενοι της Cosco ; Δουλεύοντας χωρίς μέτρα προστασίας, με την εντατικοποίηση να τσακίζει κόκκαλα ; Πηγαίνοντας στην δουλειά χωρίς να ξέρουν αν ξαναγυρίσουν στο σπίτι τους ;

Απαιτούμε να αποδοθούν εδώ και τώρα οι ευθύνες για το νέο εργοδοτικό έγκλημα. Όχι άλλη θυσία για τα κέρδη τους. Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα του Σωματείου  ΕΝΕΔΕΠ για την υπογραφή ΣΣΕ, για μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας.

Ο αγώνας τους είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι. Η νίκη τους είναι υπόθεση όλων. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας, να δυναμώσουμε τον αγώνα παντού.

Καλούμε τέλος όλα τα Σωματεία, τους φορείς της περιοχής μας να ανταποκριθούν άμεσα στο αίτημα της ΕΝΕΔΕΠ για  υλική και οικονομική βοήθεια-στήριξη τους αγώνα τους.

Η Διοίκηση