Ετήσια Γενική απολογιστική συνέλευση αντιπροσώπων εργατικού κέντρου : Δράση και πείρα από τους αγώνες του 2017

Με την μαζική προσέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Γενάρη η ετήσια απολογιστική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Μοιράσου το άρθρο!

Με την μαζική προσέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Γενάρη η Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

      Στην εισήγηση του ο Πρόεδρός της Διοίκησης του Εργατικού κέντρου Λάρισας Τάσος Τσαπλές: Αναφέρθηκε αναλυτικά  στην πολύμορφη δράση που ανέπτυξε το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας το 2017 με κινητοποιήσεις και  παρεμβάσεις για δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι (αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα). Ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική τάξη και οι λαϊκές οικογένειάς του Νομού Λάρισας.

Γενική συνέλευση αντιπροσώπων Εργατικού Κέντρου Λάρισας. με Ισχυρά μαζικά συνδικάτα, περνάμε στην αντεπίθεση για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας (φώτο από το προεδρείο της συνέλευσης )

Στην συνέχεια πήραν το λόγο δεκάδες αντιπρόσωποι των σωματείων που μετέφεραν στην γενική συνέλευση την πείρα από την δράση των σωματείων τους καθώς και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των κλάδων τους (Εμπόριο, επισιτισμός, καθαρίστριες, οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στα τρόφιμα, Εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία κ.α).

      Στο τέλος της συνέλευσης οι αντιπρόσωποι ενέκριναν ομόφωνα το πλαίσιο διεκδικήσεων του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας για το 2018, το ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους φτωχούς μικρομεσαίους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποίησης την πρόταση προς το γενικό συμβούλιο της ΓΣΣΕ για την κήρυξης Γενικής Πανεργατικής απεργίας στις 14 ή 15 Μάρτη καθώς και τον Διοικητικό-οικονομικό απολογισμό.

      Να σημειωθεί ότι χαιρετισμό έκαναν στην συνέλευση εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας ο Νίκος Μπαντόγιας και ο Σπύρος Δεμίρης εκ μέρους των ΕΒΕ οι οποίοι αναφέρθηκαν στον κοινό αγώνα και την συμμαχία  εργατών-αγροτών- αυτοαπασχολούμενων καθώς όλοι πλήττονται εξίσου από τις βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ο Πρόεδρος της Διοίκησής του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας έκανε την εισήγηση στην συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Για να δείτε το βίντεο  με απόσπασμα της εισήγησης του προέδρου του Εργατικού κέντρου Λάρισας στην Ετήσια συνέλευση που πραγματοποιήθηκε για τον απολογισμό δράσης του Εργατικού Κέντρου  Στο βίντεο ο Τ. Τσαπλές αναφέρετε στην κατανόθευση της βούλησης των εργαζομένων με την εκτεταμένη νοθεία που γίνετε σε εργατικά κέντρα για την αλλοίωση της βούλησης των εργαζομένων. Ακόμη αναφέρθηκε στην μάχη που έδωσε το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας για να το απεργιακό δικαίωμα και στην απεργοσπασία που έκαναν στις 12 Γενάρη οι συνδικαλιστές παρατάξεις των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ σε ΓΣΣΕ-ΑΔΔΕΔΥ άλλα και διάφορα τα Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα που αρνήθηκαν να κηρύξουν απεργία για την υπεράσπιση του Δικαιώματος στην απεργία και τα υπόλοιπα αντεργατικά μέτρα που έφερε η κυβέρνηση (πλειστηριασμοί, μειώσεις συντάξεων, αύξηση φορολογίας, κατάργηση επιδομάτων κ.α).     

 

                                                                                                                               Για να δείτε το βίντεο ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο στο κανάλι μας στο Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=VEdXALK-xg0&feature=youtu.be

Για να διαβάσετε την εισήγηση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο

Εισήγηση προέδρου στη ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας

Ομόφωνα ψηφίστηκε από τους αντιπροσώπους το διεκδικητικό πλαίσιο για το 2018 , ή πρόταση για απεργία καθώς και το ψήφισμα συμπαράστασης στην μικρομεσαία αγροτιά

Για να διαβάσετε το πλαίσιο διεκδικήσεων του εργατικού Κέντρου Λάρισας ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο

Απόφαση της Γ.Σ του ΕΚΝΛ για τις διεκδικήσεις 28.1.2018