Όλοι στο Συλλαλητήριο –Τετάρτη 11 Μάη, 7:30μμ, Κ.Πλατεία

Μοιράσου το άρθρο!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, φέρνει στην Βουλή για ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, με προσανατολισμό και βασικό στόχο να έχει επικυρωθεί μέχρι την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Μάη.

Πρόκειται για την συμφωνία που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και την επεκτείνει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα με 5ετή διάρκεια, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αντίθετα, σηματοδοτεί την ακόμη βαθύτερη συμμετοχή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων.

Η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία είναι άκρως επικίνδυνη, αφού επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ήδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των ενόπλων δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!

Όσον αφορά την περιοχή μας η Λάρισα και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας έχει μετατραπεί σε μία απέραντη ΑμερικαναΝΑΤΟική βάση. Η νέα παρουσία των MQ-9 Reaper και τα έργα τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο της 110 ΠΜ με σκοπό την δημιουργία μόνιμων υποδομών για τις ανάγκες της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ευρώπης – Αφρικής (USAFE – AFAFRICA), αντίστοιχα η βάση στο Στεφανοβίκειο, η μετατροπή του λιμανιού του Βόλου σε πύλη προώθησης των  ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων στο πολεμικό μέτωπο μόνο ασφάλεια δεν μπορεί να προσφέρει στον λαό της περιοχής μας, αφού γινόμαστε «μαγνήτης» σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης. 

Κανένας να μην πιστέψει πως όλοι αυτοί σκέφτονται το λαό, προσφέρουν ασφάλεια και ανάπτυξη. Κάθε μέρα που περνάει προστίθενται και άλλα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που νοιάζει ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυβερνήσεις είναι τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων.  Όλοι αυτοί που μας φορτώνουν με φόρους και χαράτσια, αυξάνουν τις τιμές στην ενέργεια και τα τρόφιμα, κρατάνε παγωμένους τους μισθούς και μας θέλουν σκλάβους με 10ωρα τον 21ο αιώνα δεν μπορεί να σκέφτονται το καλό μας. Αυτοί που έχουν μακελέψει ολόκληρους λαούς δεν μπορεί να προσφέρουν ειρήνη.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή διεκδίκηση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, για το ξήλωμα των βάσεων, την επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τις αποστολές στο εξωτερικό.

Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Όλοι στον αγώνα! Να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά!

Τώρα είναι ώρα για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας! Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοαπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας σε πλατιά και μαζική εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού ενάντια στην επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας:

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!
  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
  • Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις!

Απαντάμε αποφασιστικά, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο τη μέρα της ψήφισης στη Βουλή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7:30μμ στην Κεντρική Πλατεία