ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/09, 7:00μμ-Πλατεία Ταχυδρομείου

Μοιράσου το άρθρο!

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/09, 7:00μμ-Πλατεία Ταχυδρομείου

(προσυγκέντρωση 6:30μμ ΕΚΝΛ)

Οργανωμένος αγώνας ενάντια στην Ελληνοαμερικανική συμφωνία!!!

Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην χώρα μας

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

         Η σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, αποτελεί μέρος της υλοποίησης της εγκληματικής στρατηγικής “ΝΑΤΟ 2030” για να ενισχυθεί η ΝΑΤΟϊκή παρουσία και η επιχειρησιακή ικανότητα στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή και στον Περσικό Κόλπο, να επεκταθεί δηλαδή σε όλο τον κόσμο, να δημιουργηθούν νέες υποδομές πολέμου, να προετοιμαστεί το “πρώτο πυρηνικό πλήγμα” στο πλαίσιο του οξύτατου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, απογειώνει την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών ομίλων, για να διεκδικήσει μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Αυτό αποσκοπεί η αποστολή των Ελληνικών “Patriot” στην Σαουδική Αραβία, αυτό αποσκοπούσαν και οι προηγούμενες αποστολές Ελληνικών δυνάμεων σε Κόσοβο, Αφγανιστάν.

Οι πρόσφατες εξελίξεις μάλιστα στο Αφγανιστάν είκοσι χρόνια μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση από τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αποκαλύπτουν πως ο πραγματικός στόχος αυτών των επεμβάσεων, στις οποίες συμμετείχε και η Ελλάδα, είναι η εξασφάλιση των ευρωατλαντικών συμφερόντων έναντι των ανταγωνιστών τους, χρησιμοποιώντας προκλητικά προσχήματα περί «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Ο λαός μας έχει πικρή πείρα από αυτή την εμπλοκή. Καταστροφή χωρών και λαών, μετανάστευση, προσφυγιά και τόσα άλλα δεινά που φορτώνονται στο λαό μας και τους άλλους λαούς. Η περιοχή μας μετατρέπεται σε στόχο των αντιτιθέμενων συμφερόντων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων :

  • Έρχεται στην πρώτη θέση μεταξύ των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ για τις δαπάνες για τις ανάγκες της λυκοσυμμαχίας, φτάνοντας μέχρι και τα 6 δις ευρώ.
  • Την ώρα που ο λαός έρχεται αντιμέτωπος με την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, τη φτώχεια, δαπανά δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για αγορά εξοπλισμών και πολεμικού υλικού, που προορίζονται για τους ΝΑΤΟϊκούς επιχειρησιακούς σχεδιασμούς και όχι για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
  • Αναπροσαρμόζει το δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες
  • Συνεχίζει την αποστολή προσωπικού και υποδομής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε δεκάδες αποστολές στο εξωτερικό, στέλνει πυραύλους Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία ενάντια στο Ιράν,   πολεμικά πλοία  στον Περσικό Κόλπο και τη Μαύρη Θάλασσα, αεροσκάφη για ΝΑΤΟική επιτήρηση των συνόρων στην Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία κ.α. Ετοιμάζεται για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Σαχέλ, στην Αφρική.     
  • Πληθαίνουν διαρκώς οι στρατιωτικές ασκήσεις – συνεκπαιδεύσεις που αποτελούν πρόβες πολέμου κατά των λαών, όπως αποδείχθηκε με την άσκηση Defender Europe για την περικύκλωση της Ρωσίας.

Όσον αφορά την περιοχή μας η Λάρισα και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας έχει μετατραπεί σε μία απέραντη ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση. Η 110 Π.Μ. αποτελεί την βάση φιλοξενίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-Reaper της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ τα οποία περιπολούσαν με επίκεντρο την Ελλάδα  στο τρίγωνο Αφρική – Μέση Ανατολή – Μαύρη Θάλασσα. 

Στο αεροδρόμιο της Λάρισας έγινε έλεγχος και αυτοψία από τον Διοικητή των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και τον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης για να εξετάσουν την δυνατότητα μελλοντικής φιλοξενίας των κατασκοπευτικών και πολεμικών αεροσκαφών «GLOBAL HAWK». Συγχρόνως πριν μερικούς μήνες πραγματοποιήθηκε τεχνικός έλεγχος από εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων για να εξεταστεί η καταλληλότητα του αεροδρομίου και να ξεκινήσουν εργασίες προκειμένου να φιλοξενηθούν τα ιπτάμενα τάνκερ (KC-135) της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία θα ανεφοδιάζουν μαχητικά αεροσκάφη. 

Εκτός από την περιοχή της Λάρισας υπάρχουν πεζοναύτες και ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο, έχουν δημιουργηθεί υποδομές για να μετακινούνται στρατεύματα και πολεμικό υλικό από το λιμάνι του Βόλου ενώ στη Νέα Αγχίαλο στην 111 Π.Μ. έχει αναγερθεί νέα πτέρυγα για να φιλοξενεί Αμερικάνους πιλότους. 

Όλη αυτή η κινητικότητα των Αμερικανών προβλέπεται στην κατάπτυστη και επικίνδυνη για το λαό μας «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία παραχωρούνται όλα τα στρατόπεδα, τα στρατιωτικά αεροδρόμια και λιμάνια στην υπηρεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή τη Συμφωνία την προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και την επεκτείνει τώρα και μάλιστα με 5ετή διάρκεια  η Ν.Δ.

Κανένας να μην πιστέψει πως όλοι αυτοί σκέφτονται το λαό, προσφέρουν ασφάλεια και ανάπτυξη. Κάθε μέρα που περνάει προστίθενται και άλλα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που νοιάζει ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυβερνήσεις είναι τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων.  Όλοι αυτοί που μας φορτώνουν με φόρους και χαράτσια, αυξάνουν τις τιμές στην ενέργεια και τα τρόφιμα, κρατάνε παγωμένους τους μισθούς και μας θέλουν σκλάβους με 10ωρα τον 21ο αιώνα δεν μπορεί να σκέφτονται το καλό μας. Αυτοί που έχουν μακελέψει ολόκληρους λαούς δεν μπορεί να προσφέρουν ειρήνη.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή διεκδίκηση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, για το ξήλωμα των βάσεων, την επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τις αποστολές στο εξωτερικό.

Για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην κατάπτυστη αυτή συμφωνία καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης μας να δώσουν μαζικό παρών στη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/9  στις 7:00 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Η Διοίκηση