Αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο Λαό στην Ανατολική/Δυτική Αττική: Συγκέντρωση βοήθειας από το Εργατικό Κέντρο

Μοιράσου το άρθρο!

 

      Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας εκφράζει την βαθιά του θλίψη  για την ασύλληπτη τραγωδία που βιώνουν οι κάτοικοι της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής όπου δυστυχώς ο επίλογος δεν έχει γραφτεί ακόμη. Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια  σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους  . Δηλώνουμε την συμπαράστασή του στους τραυματίες και πυροπαθείς.

Η τραγική αυτή εξέλιξη αναδεικνύει ζητήματα όπως η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Είναι πλευρές που έχουν επισημανθεί κατ΄επανάληψη  από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Εκεί πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα  όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Καλούμε τα Σωματεία της δύναμής μας αλλά και τους φορείς της περιοχής μας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.  Οργανώνουμε άμεσα την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες όπως :

  • Εμφιαλωμένο νερό
  • Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα εβαπορέ, μακαρόνια κλπ)
  • Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)
  • Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)

Η συγκέντρωση και παραλαβή των ειδών θα γίνεται στην έδρα του Εργατικού Κέντρου(Εργατικής Πρωτομαγιάς 6) κατά τις ώρες 9:00 το πρωί  έως 1:00 το μεσημέρι , καθημερινά (τηλ πληροφορίων 2410250708).

Παράλληλα για την άμεση στήριξη  των τραυματιών που νοσηλεύονται και χρειάζονται αίμα καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, να προσέρχονται στα νοσοκομεία (υπηρεσίες αιμοδοσίας)  για να δώσουν αίμα (ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ).

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ