Στηρίζουμε την απεργία και τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών

Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα η :διεκδίκηση για Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η υποχρεωτική εφαρμογή τους και η επαναφορά του κατώτερου βασικού μισθού στα 751 ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο!

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, στηρίζει τον αγώνα των ναυτεργατών και την απεργία που έχουν προκηρύξει από σήμερα 3/9, καθώς και τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, “ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, που διεκδικούν:

• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις.
• Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και την Κοινωνική Ασφάλιση, ενάντια στο ν. 4387/2016, στον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.
• Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
Η επίθεση στα δικαιώματα των ναυτεργατών δεν είναι ξεκομμένη από τις παροχές στη θαλάσσια συγκοινωνία, που στα πλαίσια του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας δεν λογαριάζεται η ανθρώπινη ζωή, εντείνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων, τα εξαντλητικά δρομολόγια, ιδιαίτερα τη θερινή σεζόν με τα ατελείωτα ωράρια.
Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα η διεκδίκηση για Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών και η επαναφορά δικαιωμάτων, που η επιτυχία τους θα συμβάλει και στις διεκδικήσεις των υπόλοιπων κλάδων.
Λάρισα 3/9/2018