ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΓΙΕΙΝΟΜΙΚΩΝ

Μοιράσου το άρθρο!

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των μαχόμενων γιατρών και νοσηλευτών στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες που όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει ικανοποιήσει καμία από τις διεκδικήσεις τους, αρνείται ακόμη και σήμερα να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τα νοσοκομεία στενάζουν από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και εκείνη ανακοινώνει νέες περικοπές στις δαπάνες για την υγεία κατά 600 εκατ. Ευρώ. Αυτή η εγκληματική πολιτική  που θεωρεί την υγεία μας κόστος δεν μπαίνει στην άκρη , δεν απαλείφεται με υποσχέσεις για υποτιθέμενα «δώρα» όταν έχει τσακίσει μισθούς και δικαιώματα. Η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους.

Στηρίζουμε την αυριανή συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:00 μ.μ. που διοργανώνουν οι Ενώσεις Ιατρών και Σύλλογοι Εργαζομένων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας και απαιτούμε :

  • Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών γιατρών, νοσηλευτών και των συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων του δημόσιου συστήματος υγείας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Επίταξη, του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές, κ.λπ.
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση (δώρο Χριστουγέννων) σε όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και κέντρα Υγείας. Όλοι είμαστε εργαζόμενοι πρώτης γραμμής. Να επανέλθει μόνιμα ο 13ος και 14ος μισθός.
  • Να μην γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου. Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2021.

Η Διοίκηση

Περιγραφή: ergatiko-kentro-larisa.jpg