Για το περιστατικό με τον θάνατο 20χρονου Σύριου από πυρά αστυνομικού

Μοιράσου το άρθρο!

Το Σάββατο 8 Ιούλη βρέθηκε νεκρός ένας 20χρονος Σύριος ύστερα από πυροβολισμό που δέχθηκε από αστυνομικό. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχα περιστατικά αστυνομικής  αυθαιρεσίας, που πληθαίνουν ανησυχητικά και εντάσσονται στα πλαίσια της κρατικής καταστολής που έχουν χτίσει όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και που συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, σαν απαραίτητο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να δώσουν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα και κυρίως γιατί ο αστυνομικός χρησιμοποίησε το όπλο του. Συγχρόνως να εξηγηθούν οι οδηγίες που έχουν δοθεί όσον αφορά την τήρηση των κανόνων ασφαλείας κι εμπλοκής, χωρίς να προκαταλαμβάνεται το αποτέλεσμα της έρευνας και  χωρίς προσπάθεια  συγκάλυψης, για άλλη μια φορά, των ευθυνών.

Η εξήγηση ότι ο αστυνομικός παραπάτησε, «σκόνταψε» και άλλες παρόμοιες λέξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά προσβάλλουν και το κοινό λαϊκό αίσθημα όλου του λαού μας. Παρόμοιες εξηγήσεις έχουν δοθεί και σε αντίστοιχα περιστατικά, όπως στην δολοφονία του 16χρονου Ρομά στην Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβρη του 2022 (ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό επειδή είχε βάλει βενζίνη αξίας 20 ευρώ και δεν σταμάτησε στο σινιάλο της αστυνομίας).

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας δηλώνει για ακόμη μία φορά ότι τα όποια περιστατικά καταστολής όχι μόνο δε τρομοκρατούν το εργατικό – λαϊκό κίνημα το αντίθετο μάλιστα. Μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο!!!