Διοίκηση Εργατικού κέντρου: χαιρετίζει τους απεργούς που αψήφησαν την τρομοκρατία και συμμετείχαν στην Απεργία

οι εργαζόμενοι της πόλης αψήφησαν την τρομοκρατία εργοδοτών -κυβέρνησης, προσπέρνώντας την ξεδιάντροπη απεργοσπασία των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχαν στην απεργία που κήρυξε το Εργατικό κέντρο Λάρισας

Μοιράσου το άρθρο!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  12/1/2018

      Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, χαιρετίζει τους απεργούς που αψήφησαν τις πιέσεις και την οξυμένη εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, που προσπέρασαν τη ξεδιάντροπη απεργοσπασία των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΕΚΝΛ σήμερα 12/1, ενάντια στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο που συζητιέται στην Βουλή.

      Με τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΝΛ στη Λάρισα, αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας από τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στάλθηκε ξεκάθαρο μήνυμα πως την οργάνωση και την απεργία δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία και το κράτος της. Ήταν η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αναπτύξαμε τις τελευταίες ημέρες. Κινητοποιήσεις που ξεσκέπασαν την προπαγάνδα τους, ανέδειξαν τον κοινό αντιλαϊκό βηματισμό κυβέρνησης, ΝΔ και κομμάτων που έχουν ψηφίσει μνημόνια, το βρώμικο ρόλο των δυνάμεων τους, στο συνδικαλιστικό κίνημα. Γι’ αυτό λυσσάξανε και κατέφυγαν σε ψέματα και αθλιότητες εναντίον του ΠΑΜΕ, του ταξικού κινήματος.

      Τα αντεργατικά μέτρα, οι πλειστηριασμοί, το πετσόκομμα των επιδομάτων ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, των τρίτεκνων και πολυτέκνων, οι ιδιωτικοποιήσεις, αποτελούν προαπαιτούμενα για την ανάπτυξη των κερδών τους, την καπιταλιστική ανάπτυξη, το ανάγκες του κεφαλαίου. Γι’ αυτό ο ΣΕΒ έδωσε το στίγμα δίνοντας γραμμή, αναφέροντας πως τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, αποτελούν «μακροχρόνια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας», ζητώντας την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

      ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδεικνύουν στην πράξη τον κοινή τους κατεύθυνση, πάνω σε μέτρα που τσακίζουν την εργατική οικογένεια, βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και τους λαϊκούς αγώνες. Τα στελέχη της ΝΔ δεν έχουν σταματήσει αυτές τις μέρες να δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για το αντιαπεργιακό νομοσχέδιο.

Δεκάδες σωματεία και φορείς όπως οι Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών συλλόγων και η ΟΓΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού κέντρου και του ΠΑΜΕ την ώρα που η ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ και μια σειρά ομοσπονδίες που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ κάναν πλάτες στην κυβέρνηση για να μπορέσει να περάσει τα νέα μέτρα

Πλάι τους στέκονται επάξια οι άνθρωποι τους, στο συνδικαλιστικό κίνημα, το δεξί χέρι των αφεντικών, όπως στην ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, σε μια σειρά Κλαδικές Ομοσπονδίες (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, Τραπεζών, ΔΕΥΑ, Μετάλλου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μεταφορών) και μεγάλων Ε.Κ (Αθήνας, Θεσσαλονίκης), που αρνήθηκαν να αποφασίσουν συμμετοχή στην απεργία και την πολέμησαν με λύσσα για να μην γίνει, την ώρα που κυβέρνηση, εργοδοσία και Ε.Ε, κλιμακώνουν την επίθεσή τους σε βάρος της εργατικής τάξης. Θα μείνουν στην ιστορία ως η ντροπή των εργατών!

Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με το φόβο και τις αυταπάτες! Να ξεμπερδεύουν με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΜΕΤΑ που στηρίζουν ξεδιάντροπα κυβέρνηση και εργοδοσία.

Συνεχίζουμε! Δε σταματάμε εδώ! Τη Δευτέρα 15 Γενάρη μέρα ψήφισης των μέτρων, το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε νέα συγκέντρωση στις 6 μ.μ στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Η Διοίκηση