ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 7μμ

Μοιράσου το άρθρο!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ  ΛΑΡΙΣΑΣ –  ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΚΑΛΕΣΜΑ

Εκδήλωση συζήτηση για τις «Εξελίξεις στην εκπαίδευση»

Πέμπτη 1 Νοέμβρη, 7 μ.μ, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, (οδός Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 – ισόγεια αίθουσα)


Αγαπητέ Γονιέ, Μαθητή, Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Η νέα σχολική χρονιά άρχισε με τις λαϊκές οικογένειες χρεοκοπημένες. Με πολλούς γονείς άνεργους, υποαπασχολούμενους με μισθούς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις ελάχιστες ανάγκες της οικογένειας τους πόσο μάλλον στα χαράτσια τους φόρους κ.λ.π. Η ΔΕΗ , το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, τα τρόφιμα, από αγαθά έχουν γίνει είδος πολυτελείας. Ανύπαρκτη είναι σχεδόν η πρόνοια, υποβαθμισμένες και επί πληρωμή οι υπηρεσίες υγείας.

Με πολλούς μαθητές υποσιτισμένους λόγο της ανέχειας των γονιών, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παλιές ξεχασμένες ασθένειες να ξαναεμφανίζονται αφού εκατοντάδες είναι ψωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Τα πιστοποιητικά υγείας είναι γρίφος για τους γονείς.

Με μαθητές στριμωγμένους και φέτος σε πολλά σχολεία της πόλης μας και του Νομού σε τμήματα από 24 έως και 27 παιδιά, αποτέλεσμα των συγχωνεύσεων και της μείωσης του εισοδήματος που στρέφει μαθητές από το ιδιωτικά στα Δημόσια σχολεία.

Με εκπαιδευτικούς ωρομίσθιους, αναπληρωτές, όλο και λιγότερο μόνιμους που θα διανύουν αποστάσεις από ένα σχολείο στο άλλο για να συμπληρώνουν το ωράριο τους, χαμηλόμισθους, υποταγμένους με τον φόβο της αξιολόγησης και της απόλυσης.

Η χρηματοδότηση και φέτος προς τον Δήμο Λαρισαίων και τους υπόλοιπους Δήμους της Λάρισας μειωμένη, πολύ κάτω από τις ανάγκες , κάνει την κατάσταση εκρηκτική. Σημειώνουμε ότι για παράδειγμα για τον Δήμο Λαρισαίων η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων από 2,8€ εκ το 2009, μειώθηκε σε 1,5€ εκ το 2010, σε 1,2€ εκ το 2011 και το 2012 μέχρι σήμερα έχουν δοθεί μόνο 0,7€ εκ.

Για συντήρηση και επισκευή σχολικών κτηρίων στην Λάρισα και τον Νομό το 2012 δεν δόθηκε ούτε 1 ευρώ… με ορατό τον κίνδυνο έλλειψης ασφάλειας   και υγιεινής σε πολλά γερασμένα σχολικά κτήρια. Τι θα γίνει με τον επιβεβλημένο έλεγχο και την εφαρμογή του νέου αντισεισμικού κανονισμού στα σχολεία μας……

Τα μέτρα που υλοποιούνται ήδη στο σχολείο και όσα προγραμματίζονται  για το επόμενο διάστημα είναι τέτοια που να συμβάλουν στην προσπάθεια του κεφαλαίου να εδραιώσει την κυριαρχία του.

Με την δομή, τα αναλυτικά προγράμματα και τον Καλλικράτη εργαλείο, στο σχολείο φτιάχνουν τους αυριανούς δούλους, αμόρφωτους, υποταγμένους χωρίς δικαιώματα και δίνουν πεδίο δράσης στις επιχειρήσεις για κερδοφορία μέσω της εμπορευματοποίησης της παιδείας.

Τα προβλήματα στην παιδεία είναι άρρηκτα δεμένα με την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματα μας και στα δικαιώματα των παιδιών μας. Τα μέτρα που παίρνει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, Ε.Ε., ΔΝΤ και στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, σε βάρος μας δεν έχουν τελειωμό.

Δεν θα σταματήσουν μέχρι να φτιάξουν τους σύγχρονους δούλους και να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Η επίθεση στο εισόδημα μας και τις κατακτήσεις μας γίνεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Όσο δεχόμαστε σαν αναγκαίο κακό τα μέτρα, όσο υποχωρούμε, τόσο η επίθεση μεγαλώνει μέχρι την πλήρη εξαθλίωση μας.

Είναι αναγκαίο να συζητήσουμε τώρα για την κατάσταση αυτή, να δράσουμε άμεσα. Για τον λόγο αυτό οργανώνουμε την Πέμπτη 1 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), εκδήλωση-συζήτηση για της εξελίξεις στην εκπαίδευση.

Η παρουσία όλων είναι αναγκαία. Να οργανώσουμε τώρα την πάλη μας και να απαιτήσουμε:

– Δωρεάν βιβλία, εδώ και τώρα για όλα τα παιδιά.

– Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και εκπαιδευτικών για την λειτουργία των σχολείων.

– Κατάργηση κάθε σχεδίου και προσπάθειας επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία.

– Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

– 20 μαθητές ανά τμήμα. Άρνηση διδασκαλίας σε 27 άρια και άνω τμήματα.

– Ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση  όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία.

– Δωρεάν φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ρεύμα νερό και τηλέφωνο στα σχολεία.

– Να εξασφαλισθεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους μαθητές ανεξάρτητα από την ασφάλιση των γονιών τους.

– Μόνιμη πρόσληψη φυλάκων, καθαριστριών ( 1 πρωινή και 1 απογευματινή για κάθε 6 θέσιο σχολείο), επιστάτη, διοικητικού προσωπικού, βιβλιοθηκονόμων  και ειδικού επιστημονικού προσωπικού για την στήριξη του εκπαιδευτικού έργου και την λειτουργία της σχολικής μονάδας.

– Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους και δωρεάν Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς και Δημόσια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων.

– Αποκλειστικά Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Αναβαθμισμένη εκπαίδευση  για όλα τα παιδιά μας μέχρι τα 18 τους χρόνια που θα εξασφαλίζει σύγχρονη ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά μας.

– Επαγγελματικές σχολές που θα παρέχουν πτυχίο με επαγγελματική επάρκειας και ουσιαστική ειδίκευση για την ολοκληρωμένη άσκηση επαγγέλματος, χωρίς να χρειάζεται διαδικασίες πιστοποίησης.

Οι Διοικήσεις

του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ,

της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ,

της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ